ΔΙΕΘΝΗ

O Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα ψάχνει συνεπιβάτες για το ταξίδι του στη Σελήνη

O Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα άρχισε την Τετάρτη μια αναζήτηση για οκτώ άτομα που θα τον συντροφέψουν ως οι πρώτοι ιδιώτες επιβάτες σε ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη με τη SpaceX του Έλον Μασκ.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να προσκαλέσει καλλιτέχνες για το μιας εβδομάδας ταξίδι, που προορίζεται για το 2023. Όπως είπε ο ίδιος, το εγχείρημα αυτό θα «δώσει σε περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι. Εάν βλέπετε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη, τότε είστε καλλιτέχνης».

Όπως γράφει το Reuters, το πρώτο στάδιο της διαδικασίας επιλογής διαρκεί ως τις 14 Μαρτίου, με τους αιτούντες να πρέπει να περάσουν ιατρικούς ελέγχους και αργότερα μια συνέντευξη με τον Μαεζάβα.

Ο επιχειρηματίας, που πούλησε την επιχείρησή του, Zozo Inc, στη SoftBank το 2019, πληρώνει το πλήρες κόστος του ταξιδιού με το επόμενης γενιάς επαναχρησιμοποιούμενο σκάφος της SpaceX, Starship. «Νόμιζα πως θα υπήρχαν καθυστερήσεις, μα όλα πηγαίνουν βάσει προγράμματος» είπε σε συνέντευξή του ο 45χρονος Μαεζάβα. Σημειώνεται πως δύο πρόσφατα πρωτότυπα του Starship εξερράγησαν στο πλαίσιο δοκιμών, ενώ η SpaceX μετέφερε τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Νοέμβριο, με πύραυλο Falcon 9.

«Ο Έλον Μασκ λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και τον πιστεύω» είπε ο Μαεζάβα, ο οποίος δεν έχει αρχίσει την εκπαίδευση- που αναμένεται να διαρκέσει μερικούς μήνες- μα προσέχει τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ του και αθλείται, ενώ περνά μερικές ώρες κάθε εβδομάδα σκεπτόμενος την αποστολή. «Ετοιμάζομαι μόνο πνευματικά» είπε σχετικά ο «γκουρού» του χώρου της μόδας, ο οποίος είχε εξετάσει το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν επιλέξει το πιο φιλόδοξο ταξίδι στη Σελήνη.

«Με αυτή την αποστολή αναμένουμε να πάμε ανθρώπους μακρύτερα από ό,τι έχει πάει ποτέ άνθρωπος από τον πλανήτη Γη» είπε ο Μασκ.

Το κόστος του ταξιδιού παραμένει εντός του πλαισίου του αρχικού συμβολαίου με τη SpaceX, είπε ο Μαεζάβα, που δεν διευκρίνισε πόσο είναι, μα αποκάλυψε ότι είναι μεγαλύτερο από τα 110 εκατ. δολάρια που πλήρωσε για την αγορά ενός πίνακα του Ζαν Μισέλ Μπασκιά. Σημειώνεται πως πέρυσι είχε αρχίσει ένα ντοκιμαντέρ για την αναζήτηση μιας νέας συντρόφου για να τον ακολουθήσει στο ταξίδι, μα εν τέλει αποσύρθηκε επικαλούμενος «ανάμεικτα συναισθήματα».

naftemporiki.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος