ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Ο Νότης Μηταράκης θα βρεθεί αύριο στον Έβρο

Για αύριο Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στον Έβρο. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός θα επισκεφθεί το ΚΥΤ Φυλακίου λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, μια επίσκεψη που είχε ακυρωθεί πριν λίγες ημέρες λόγω της καραντίνας κορονοϊού αυτοδιοικητικών στελεχών της περιοχής.

Ο Νότης Μηταράκης ωστόσο είχε υποσχεθεί τότε, ότι θα βρεθεί στον Έβρο με την πρώτη ευκαιρία με την πρόθεση να συναντηθεί με τους κατοίκους του Φυλακίου, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να συζητήσει μαζί τους για την επέκταση του ΚΥΤ και να απαλύνει τις έντονες αντιδράσεις από κάθε κατεύθυνση, προς το σχέδιο αυτό.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ο Νότης Μηταράκης αναμένεται θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αλεξανδρούπολη.

Οι κάτοικοι του βορείου Έβρου και πιο συγκεκριμένα η Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ που έχει συσταθεί πρόσφατα ετοιμάζει κινητοποιήσεις και δηλώνει ότι θα είναι “έτοιμη για τον υποδεχθεί αναλόγως, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη για να αποφασίσει τις όποιες ενέργειες της.

Η Ανακοίνωση της επιτροπή αναφέρει:

Την ίδια ώρα, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, με δική του ανακοίνωση χαρακτηρίζει προκλητική και σε λάθος χρονική στιγμή, την επικείμενη επίσκεψη Μηταράκη, αφού ο νομός μας μετράει τις πληγές του από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Είναι ηλίθια, άκομψη προκλητική και λάθος χρονικά η επίσκεψη Μηταράκη .
Θα έπρεπε να πει κάποιος στον κύριο αυτόν ότι έρχεται σε ένα νομό που οι βασικές υποδομές του έχουν καταστραφεί, οι άνθρωποι του είναι σε απόγνωση έχουν χάσει περιουσίες και πάνω από 100000 χιλιάδες στρέμματα είναι ακόμη πλημμυρισμένα.
Δυστυχώς αν και αυτήν την χρονική στιγμή θα έπρεπε να επικεντρωθούμε όλοι στην επούλωση των πληγών στην ανασυγκρότηση του Νομού μας και στην στήριξη των κατοίκων του ασχολούμαστε με αυτόν τον κύριο και τις εμμονές του .
Επαναλαμβάνουμε ότι τα τοπικά κομματικά στελέχη πρέπει να βγουν μπροστά και να στηρίξουν τον τόπο τους”
.

Να θυμίσουμε ότι το νομό Έβρου θα επισκεφθεί , στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2021, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, όπου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε συνάντηση μαζί του την περασμένη Παρασκευή και θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιώντας επίσκεψη και στις πληγείσες περιοχές.

#PressGreece

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος