ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Κομοτηνής λειτουργεί σε καθημερινή βάση

Η 25η Νοέμβρη έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Θεωρείται έγκλημα και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στο γυναικείο φύλο και παράλληλα σε ολόκληρη την κοινωνία. Τα ποσοστά της βίας κατά των γυναικών συνεχώς αυξάνονται τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης, όχι μόνο της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και του βιασμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης, του trafficking, καθώς και του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων, που δυστυχώς, υφίσταται ακόμα και σήμερα.

Ο Δήμος Κομοτηνής, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή του στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου, για 7η συνεχόμενη χρονιά εξακολουθεί να λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και πολλαπλών Διακρίσεων. Το έμπειρο προσωπικό του, εργάζεται σε καθημερινή βάση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, παρέχοντας ασφαλή διαμονή, ψυχοκοινωνική και εργασιακή στήριξη σε γυναίκες και στα παιδιά τους, οι οποίοι, έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική, γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργες, μονογονείς και ΑμΕΑ, με πολλαπλές διακρίσεις. Απώτερος σκοπός τους είναι η ενδυνάμωση των γυναικών αυτών και η επανένταξή τους στην κοινωνία.

Ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας του το 2014 έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει 186 άτομα και συγκεκριμένα, 102 γυναίκες και 84 παιδιά. 

Ενόψει λοιπόν και των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας ανά τον κόσμο, εξαιτίας της εμφάνισης της πανδημίας λόγω της νόσου Covid 19 και συγχρόνως, του αναγκαστικού εγκλεισμού και της αναστολής συμβάσεων εργασίας πολλών εργαζομένων για τη μη διάδοση του ιού, πιθανώς τα περιστατικά έμφυλης βίας να αυξηθούν δραματικά. Με αφορμή λοιπόν και αυτού του γεγονότος ενημερώνουμε ότι ο Ξενώνας συνεχίζει να λειτουργεί σε καθημερινή βάση.

Γνωρίζοντας ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας, καθώς και η διεύθυνση του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, παραμένουν απόρρητα, μπορεί κανείς να απευθυνθεί, είτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, είτε στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών Θυμάτων Βίας ή στην Πανελλήνια Γραμμή SOS 15900.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος