ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι ιστορίες αθλητριών πίσω από τις φανέλες της Ροδόπης 87

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες χωρών προετοιμάζουν το πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία γυναικείων ποδοσφαιρικών ομάδων, με τον φίλαθλο κόσμο να ανταποκρίνεται μαζικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών τον περασμένο Μάρτιο, με 91.553 φιλάθλους να παρακολουθούν τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 5-2 στο «Καμπ Νου».

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ισότητα στον αθλητισμό, διαχωρίζοντας αυτή εντός του γηπέδου με αυτή εκτός από αυτό. Η ύπαρξη νέων κοριτσιών στην Ελλάδα με ταλέντο στο ποδόσφαιρο αποτελεί γεγονός το οποίο οφείλουμε να βοηθήσουμε να εξελιχθεί χωρίς διακρίσεις.

Η αθλήτριες της Ροδόπης 87 Σοφία Ηλιάδη και η Μάγδα Καλαμπούκα μίλησαν στο xronos.gr για το ποδόσφαιρο που είναι τρόπος ζωής τους.

 

Η Μάγδα Καλαμπούκα από τον Βόλο και η Σοφία Ηλιάδη από το Ηράκλειο Κρήτης είναι φοιτήτριες ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενεργά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ροδόπης ’87. Η Μ. Καλαμπούκα ξεκίνησε στα 11 από την ομάδα του Βόλου 2004. Από την ηλικία των 5 ετών έπαιζε ποδόσφαιρο στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της. «Από τότε που με θυμάμαι παίζω ή βλέπω ποδόσφαιρο» ανέφερε η νεαρή αθλήτρια. Η Σ. Ηλιάδη ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Εργοτέλη, συνεχίζοντας στην γυναικεία ομάδα της κρητικής ομάδας. Την πρώτη της χρονιά, ως φοιτήτρια στην Κομοτηνή, αγωνίστηκε με την φανέλα της Δόξας Δράμας 2016. Αν και η οικογένειά της δεν ασχολείται με τον αθλητισμό, την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο της την εμφύσησε ο ξάδερφός της σε ηλικία 5 ετών, ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο και αποτέλεσε το πρότυπό της.

Το ποδόσφαιρο για τα κορίτσια της Ροδόπης ‘87 είναι τρόπος ζωής. «Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει ανέβει πολύ με τεράστια βήματα από τις ομάδες. Πιστεύω όσο περνάνε τα χρόνια τόσο το γυναικείο ποδόσφαιρο θα ανεβαίνει με όλο και περισσότερες κοπέλες να ασχολούνται ενεργά», ανέφερε η Σ. Ηλιάδη.

Μεγάλος στόχος της ομάδας της Ροδόπης είναι το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. «Είμαστε αρκετά δεμένες είτε στα αποδυτήρια, είτε εκτός», δήλωσε η Μ. Καλαμπούκα και συμπλήρωσε «με δουλειά θα προσπαθήσουμε φέτος να κατακτήσουμε αυτό τον στόχο».

Το δικό της μήνυμα στον κόσμο της Κομοτηνής έστειλε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης «όσο μπορεί ο κόσμος να μας στηρίζει στο γήπεδο. Τον περιμένουμε να διασκεδάσει μαζί μας και να του χαρίσουμε ωραίες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει», ανέφεραν οι αθλήτριες της θρακιώτικης ομάδας.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο, αναμφισβήτητα, ανεβαίνει στις συνειδήσεις του κόσμου αλλά και των αρμόδιων φορέων, δίνοντας μια γενναία δόση ελπίδας. Ωστόσο, τα ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με το γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο θεωρείται λιγότερο ενδιαφέρον και επικερδές από εκείνο των ανδρών και η συζήτηση γύρω από την επαγγελματική του βιωσιμότητα, θα συνεχίσουν να μας απασχολούν στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα της Ροδόπης ’87, αποτελεί τρανό παράδειγμα αφοσίωσης, δουλειάς και πίστης, δίνοντας ένα άλλο νόημα στις Κυριακές των κατοίκων της Κομοτηνής.

ThrakiSports

φώτος “Χρόνος” από την προπόνηση υπό την επίβλεψη της Β. Περιβολοπούλου και της βοηθού της Χρ. Ψαρίδου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος