ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Οι ξενοδόχοι της Θράκης «ποντάρουν» στο τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς «ποντάρουν», πλέον, οι ξενοδόχοι της Θράκης, αναμένοντας ότι θα επιλέξουν την περιοχή για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, κυρίως Βούλγαροι επισκέπτες, «οι οποίοι είναι σημαντικοί τροφοδότες του τουρισμού της περιοχής», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην εκπομπή «Άκου να δεις» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «υπήρχε αισιοδοξία μετά την 28η Οκτωβρίου για μια γεμάτη εορταστική περίοδο όσον αφορά τις κρατήσεις, δυστυχώς τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, τόσο η κατάσταση με τον κορωνοϊό όσο και η ανασφάλεια που προκαλούν γενικότερα οι αυξήσεις, έφεραν αρκετές ακυρώσεις και κατέβασαν την ταχύτητα…».

Ο κ. Παλακίδης εξήγησε ότι πιο “ευάλωτο” αποδείχθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων, καθώς ο τουρισμός που κινείται εκείνες τις ημέρες είναι κυρίως από Έλληνες πελάτες, που δίστασαν τελικά να ταξιδέψουν, εκτίμησε ωστόσο ότι το εορταστικό τριήμερο της Πρωτοχρονιάς «θα είναι βελτιωμένο», όχι όμως στα επίπεδα ετών προ κορωνοϊού. «Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σταματάμε να αισιοδοξούμε, περιμένουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή, μήπως και αλλάξουν τα πράγματα…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε και για την ερχόμενη καλοκαιρινή σαιζόν, για την οποία, όπως είπε, «καταγράφεται ήδη ένα ενδιαφέρον και εάν δεν υπάρξουν απρόσμενες συνθήκες, φαίνεται ότι θα ξεκινήσει δυναμικά».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος