ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ολοκληρωμένη πρόταση της Σύμπραξης Προοπτικής για ψηφιοποίηση του Μουσείου Καραθεοδωρή από την πρόσκληση «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021»

Η παράταξή μας καλεί τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής να υιοθετήσουν την πρόταση μας για υποβολή και ένταξη πρότασης χρηματοδότησης του Μουσείου Καραθεοδωρή στην Πρόσκληση ΑΤ14 στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021».

Το Μουσείο Καραθεοδωρή θα υλοποιήσει δράσεις όπως:

  • Ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων, μουσειακού αποθέματος και πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Εκπαιδευτικές δράσεις με ψηφιακές εφαρμογές
  • Εικονικές περιηγήσεις σε διάφορες γλώσσες
  • Λοιπές δράσεις με πολιτιστικό, τουριστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Φυσικά, ο Δήμος Κομοτηνής είναι επιλέξιμος φορέας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ η παράταξή μας έχει εργαστεί για την στοιχειοθέτηση της πρότασης και την παραδίδει έτοιμη προς υποβολή.

Οι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου και μέσω της πρότασης αυτής ο Δήμος Κομοτηνής αποκτά μία θέση στον χάρτη δράσεων που ετοιμάζονται για το επετειακό έτος 2021 που θα συνδράμει στην τουριστική προβολή της περιοχής μας, η οποία υπολείπεται σημαντικά σε αυτό το κομμάτι.

Το Μουσείο Καραθεοδωρή άλλωστε είναι μοναδικό στο είδος ανά την Ελλάδα και ως εκ τούτου έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον στα δώδεκα χρόνια που λειτουργεί και ταυτίσει το όνομά του με την Κομοτηνή. Η οικογένεια των Καραθεοδωρήδων δε, έχει προσφέρει τα μέγιστα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, αλλά υπήρξε και μία από τις επιφανέστερες ελληνικές οικογένειες στον τομέα των Επιστημών. Οι Θρακιώτες έχουμε την τιμή της κοινής καταγωγής με τις σημαίνουσες αυτές προσωπικότητες.

Επιπλέον, η επένδυση στο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας πρέπει να πάψει πια να αποτελεί στολίδι σε προεκλογικά προγράμματα, αλλά να μπει σε εφαρμογή. Η παράταξή μας δεσμεύτηκε προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη προχωράει σε πράξεις.

Το Μουσείο Καραθεοδωρή είναι μόνο η αρχή. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες προτάσεις και αυτό που περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή είναι να περάσει επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις και να αποδείξει αν όντως είναι σε θέση να “αρπάζει” τις ευκαιρίες που προκύπτουν.

Η πρόταση έχει υποβληθεί στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος