OIKONOMIA

Ολοκληρώθηκε η 19η Διεθνής Έκθεση alexpo2023

Ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με επιτυχία η 19η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης alexpo2023 που λειτούργησε στο χώρο του Λιμένα Αλεξανδρούπολης στο διάστημα 12-16 Μαΐου.

Στην Έκθεση συμμετείχαν 120 εκθέτες που δραστηριοποιούνται στον Έβρο καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών. Η επισκεψιμότητα της alexpo2023 κινήθηκε στα επίπεδα του 2018, που σημαίνει ότι την επισκέφθηκαν περίπου 30.000 άτομα.

Στην τελετή των εγκαινίων υπήρξε υψηλή εκπροσώπηση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, από την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και από την επιμελητηριακή κοινότητα προεξάρχοντος μάλιστα του πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κου Ιωάννη Μασούτη, αλλά και όλων των μελών της Διοικητικής της Επιτροπής.

Στις παράλληλες δράσεις της φετινής διοργάνωσης περιελήφθησαν η συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και η ονοματοδοσία της αίθουσας συνεδρίων του Επιμελητηρίου Έβρου προς τιμήν του Επίτιμου Προέδρου του κου Νίκου Δαστερίδη.

Όπως σε κάθε διοργάνωση, έτσι και στην φετινή δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τοπική γαστρονομία με καταξιωμένους chefs να αναδεικνύουν μαγειρικά τα τοπικά μας προϊόντα, ενώ παράλληλα οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις της Έκθεσης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών/τριών, όπως και το κινητό Πλανητάριο που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αλεξανδρούπολη.

Εντός της εγκατάστασης της alexpo λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά η αίθουσα alexpo beyond, η οποία φιλοξένησε πληθώρα ενημερωτικών δράσεων και παρουσιάσεων ανοικτών για το κοινό, από εκθέτες που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή των εγκαινίων παρέστη η πρόεδρος της Gastrade κα Ελμίνα Κοπελούζου, όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωστής Σιφναίος, ενώ στη διάρκεια της την επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο νυν Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αντιδημάρχων και συμβούλων, ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, πολυμελής αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Corlu της Τουρκίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Izzet Volat, τοπικοί νυν και υποψήφιοι βουλευτές και όχι μόνο.

«Ο κόσμος έδωσε και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στην alexpo, στηρίζοντας την διοργάνωση με την αθρόα προσέλευσή του. Οι εκθέτες και οι εκθέτριες μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ οι χορηγοί και οι υποστηρικτές μας συνέβαλαν τα μέγιστα στην αρτιότερη και πληρέστερη διοργάνωση της φετινής μας έκθεσης. Ευχαριστώ όλες και όλους για τη συμμετοχή τους, για την υποστήριξη τους, όλο τον κόσμο για την επίσκεψη και φυσικά όλους τους συνεργάτες/ιδες που εργάστηκαν για την υλοποίηση της alexpo2023 και ανέβασαν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης, σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της alexpo2023.

Για πρώτη φορά φέτος, η alexpo2023 είχε την αιγίδα της ΔΕΘ – Helexpo, ενώ επιπλέον είχε την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών, καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Παράλληλα είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Χρυσοί Χορηγοί: Όμιλος Κοπελούζου-Gastrade, Dasteri,Πρότυπα Διαγνωστικά Εργαστήρια Δημόκριτος

Ασημένιοι Χορηγοί:EUROBANK, Electrip global, myKTEO, Ακρίτας supermarket, AGROTECH-JONH DEERE

Standard Χορηγοί: ΙΕΚ ΑΚΜΗ, myPOS, Εβρίτικα Παραδοσιακά Προϊόντα ΤΙΑΚΑΣ, Κοσμήματα Βαρτάν, Zante Ferries

Υποστηρικτές: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ(ΔΕΔΑ), ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ ,ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος