ΔΙΕΘΝΗ

Palazzo Pianca: πώς ένα ιστορικό κτίριο της Βενετίας μεταμορφώθηκε σε boutique ξενοδοχείο

Κοντά στην εμβληματική πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας, ένα κομψό palazzo του 16ου αιώνα αναγεννήθηκε ως ξενοδοχείο, χάρη στην ειδική στις επιπλώσεις εταιρεία Pianca.

Palazzo Pianca είναι η ονομασία του boutique hotel στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, που δημιουργήθηκε από την ομώνυμη εταιρεία επιπλώσεων σε ένα ιδιαίτερο palazzo, προσφέροντας ένα «εργοστάσιο ιδεών για λαϊφστάιλ». Το boutique hotel Palazzo Pianca συνδυάζει σύγχρονα στοιχεία με στοιχεία ιστορικο-πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως «κέντρο για εξερεύνηση των στυλ και τάσεων φιλοξενίας που είναι προορισμένες να μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου, ώστε αδιακόπως να δοκιμάζουν και να εισαγάγουν νέες λύσεις ως προς το στυλ και τη λειτουργία», σύμφωνα με την ομάδα σχεδιαστών του.

Το σήμα κατατεθέν της εταιρείας με έδρα το Βένετο ορίζεται από σαφείς γραμμές, συνδυασμό υφής και φυσική κομψότητα. Όλα αυτά εκφράζονται από την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου, το φωτισμό και τα χρώματα -είτε έντονα είτε ουδέτερα- και έχουν ως πηγή έμπνευσης την τυπική παλέτα των προσόψεων στη Βενετία. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι μια συνεχής αναφορά στην παράδοση της ιστορικής πόλης.

Τα δωμάτια και οι σουίτες είναι σε μικτό ύφος, το οποίο η επίπλωση Pianca καθιστά ακόμη πιο ιδιαίτερο και οι σουίτες -«Peacock», «Giglio» και «Mezzanine»- είναι γενναιόδωρα μεγάλες και ανοιχτές, με λίβινγκ ρουμ και κρεβατοκάμαρα. Τα deluxe δωμάτια – «Botanic», «Penthouse Deluxe Blue & Brown» και «Artist» – είναι επίσης άνετα και φιλόξενα, με τα λαμπερά υφάσματα και χρώματά τους. Το ίδιο και τα δελεαστικά κλασικά δωμάτια που περιλαμβάνουν γραφείο και ανοιχτή ντουλάπα σε συνδυασμό με ζεστές αποχρώσεις και απαλό φωτισμό. Χώρος στη στέγη ολοκληρώνει το πρότζεκτ προσφέροντας καρτποσταλική θέα στη Βενετία.

«Το Palazzo Pianca είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ξενοδοχείο» σχολιάζει ο πρόεδρος της εταιρείας Aldo Pianca. «Το κτήριο είναι μια όαση γαλήνης στην καρδιά της πόλης. Περιλαμβάνει χώρους που υπερβαίνουν κατά πολύ την αυστηρή έννοια της φιλοξενίας, προσφέροντας τον εαυτό του ως έναν χώρο που εξερευνά τις συνεχώς μεταβαλλόμενες μορφές διαβίωσης και ταξιδιού

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος