ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

ΠΑΜΘ: Η Περιφερειακή Σύνθεση προτείνει κατάρτιση προγραμμάτων στήριξης της τοπικής οικονομίας

Συζήτηση για δύο πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις συνέπειες του κορωνοϊού στην Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, προκαλεί στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ η Περιφερειακή Σύνθεση, καταθέτοντας δύο επερωτήσεις.

Η πρώτη αφορά στις επιπτώσεις της πανδημίας στην Εστίαση καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος μετρά ίσως τις μεγαλύτερες οικονομικές πληγές καθώς η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατάρτισε ένα πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων (Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης) που είναι ανεπαρκές και κανείς εκ των εμπνευστών του δεν μελέτησε τα δεδομένα, ώστε να προβλέψει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η δεύτερη επερώτηση αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την μεταφερόμενη εμπορική δραστηριότητα στον κόσμο του Διαδικτύου. Καθώς η Περιφερειακή Σύνθεση βρίσκεται σε απόλυτη σύνδεση με την κοινωνία και τις πραγματικές ανάγκες, διαπίστωσε ότι πολλοί επιχειρηματίες επιθυμούν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά καταστήματα, όμως αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος που αυτή προϋποθέτει.

Γι’ αυτό ερωτούμε την Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ εάν προτίθεται να καταρτίσει σχετικό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τα μέλη της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, να συντονιστούν επιτέλους με τις ανάγκες της αγοράς και να πάψουν να είναι παθητικοί θεατές των εξελίξεων, που σύντομα θα έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες στην τοπική μας οικονομία.

Η αδράνεια τους σημαίνει συμμετοχή σε ένα έγκλημα που συντελείται σε βάρος του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς αυτό που λείπει δεν είναι τα χρήματα, αλλά η πρόθεση. Αν οι διοικούντες αποφασίσουν επιτέλους να δουλέψουν, σίγουρα θα βρουν τον προσήκοντα τρόπο για να φανούν χρήσιμοι στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, οι οποίοι όχι απλά βαρέθηκαν να παρακολουθούν επικοινωνιακά σόου κενά περιεχομένου, αλλά πλέον απαιτούν από τους διοικούντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Έστω και τώρα, περιμένουμε να δούμε πράξεις που θα παράγουν αποτέλεσμα και θα διασφαλίζουν τόσο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, όσο όμως και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος