ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

ΠΑΜΘ: Ποιες είναι οι ομορφότερες παραλίες για να κολυμπήσετε αυτό το καλοκαίρι

Όσοι επιχειρούν να γνωρίσουν τα ειδυλλιακά τοπία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης έχοντας ως βάση τους τη Θεσσαλονίκη, τείνουν να κινούνται οδικώς σε έναν άξονα που ξεκινά από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας και τους φέρνει, διαδοχικά, στην Καβάλα, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και, τέλος, στην Αλεξανδρούπολη.

Και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι γι’ αυτό, αφού οι συγκεκριμένες πόλεις είναι οι μεγαλύτερες της ευρύτερης περιοχής, με την πιο πλούσια ιστορία. Τι γίνεται, όμως, εάν έρθετε εδώ κατά την καλοκαιρινή σεζόν; Πέρα από τα συνήθη αξιοθέατα, είναι φυσικό ότι θα αναζητήσετε και τα καλύτερα μέρη για μπάνιο, σε μια τέτοια περίπτωση. Και ίσως εκπλαγείτε, αλλά δεν είναι λίγα.

Νέα Πέραμος, Καβάλα

 

Πάρτε το αμάξι σας και ζήστε μια μοναδική οδηγική εμπειρία ανακαλύπτοντας παραλίες σαν τον Σταυρό ή την Ασπροβάλτα που παραμένουν διαχρονικά δημοφιλείς ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς. Γνωρίσετε το παράκτιο μέτωπο της Καβάλας, όπου βρίσκονται διάσημοι παραθεριστικοί προορισμοί της βόρειας Ελλάδας σαν π.χ. τη Νέα Πέραμο ή την Κεραμωτή, με τη χαρακτηριστική αμμόγλωσσα.

Πάμπολλες επίσης οι αμμουδιές της Ξάνθης, ενώ, εάν επιθυμείτε ένα μοντέλο ήσυχων, παραθαλάσσιων διακοπών αξίζει να φτάσετε έως το Φανάρι της Ροδόπης ή σε γραφικά ψαροχώρια του Έβρου όπως είναι λ.χ. η Μάκρη ή τα Δίκελλα.

Οι καλύτερες παραλίες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Σταυρός, Βρασνά, Ασπροβάλτα (Θεσσαλονίκη): Από τα πλέον δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα της περιοχής, με παραλίες που βραβεύονται κάθε χρόνο με Γαλάζιες Σημαίες. Οφρύνιο, Ορφάνι, Σαρακίνα, Αμμόλοφοι, Βρασίδας, Νέα Πέραμος, Νέα Ηρακλείτσα (Καβάλα): Φημισμένες παραλίες δίπλα σε γνωστούς καλοκαιρινούς προορισμούς, που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις επιθυμίες. Πολύ κοντά, σχετικά, στην πόλη της Καβάλας.

Αμμόγλωσσα Κεραμωτής (Καβάλα): Mια λωρίδα γης που εισχωρεί στη θάλασσα και απλώνεται στο μπλε του Αιγαίου. Xάρη στα σχετικά ρηχά και ήρεμα νερά της, η αμμουδιά είναι ιδανική για οικογένειες. Εράσμιο, Μάγγανα, Μυρωδάτο, Άη Γιάννης, Πόρτο Μόλο, Μάνδρα (Ξάνθη): Στην εκτενή ακτογραμμή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, το βλέμμα χάνεται σε αμμώδεις παραλίες πολλών χιλιομέτρων, από το Δέλτα του Νέστου έως τη Βιστωνίδα λίμνη στα ανατολικά, σε μια περιοχή με μοναδικό οικοσύστημα.

 

Φανάρι (Ροδόπη): Το χωριό Φανάρι έχει τη φήμη μιας υπέροχης, αμμουδερής παραλίας με κρυστάλλινα νερά. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό ντόπιων, αλλά και Βαλκάνιων τουριστών. Δίκελλα, Αγία Παρασκευή, Μάκρη (Έβρος): Αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί του Έβρου, δίπλα στην Αλεξανδρούπολη, με όμορφες παραλίες και μικρά, γραφικά ψαροχώρια.

Πηγή: travel.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος