ΔΙΑΦΟΡΑ

Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Δόθηκε τέλος στην αγωνία για τους περίπου 100.000 υποψηφίους και τις οικογένειές τους που περίμεναν να αποκτήσουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τις Βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σημειώθηκε ιστορική πτώση στις ιατρικές σχολές, μικρή άνοδος στα Οικονομικά τμήματα, ενώ η εισαγωγή στο μαθηματικο τμήμα είναι δυνατή με βαθμό κάτω από τη βάση.

Οι μαθητές μπορούν ήδη να βλέπουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα του υπ. Παιδείας  https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του. Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Οι βάσεις αναλυτικά

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος