ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Μπάσκετ στην Κομοτηνή: Ο αθλητισμός στα καλύτερα του !

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Μπάσκετ στην Κομοτηνή: Ο αθλητισμός στα καλύτερα του !

Η παρουσία ομάδων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι ξεχωριστές φυσιογνωμίες του μπάσκετ και οι στιγμές συγκίνησης

Ο αθλητισμός στα καλύτερα του! Με τις λέξεις αυτές μπορεί να περιγραφεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Μπάσκετ που φιλοξενήθηκε για τρεις μέρες, από 17 έως 19 Μαίου, στην Κομοτηνή. Μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης, ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο, ξεχωριστές φυσιογνωμίες του μπάσκετ, αναμετρήσεις με θέαμα και παλμό και φυσικά στιγμές συγκίνησης, συνέθεσαν την διοργάνωση που έφερε με επιτυχία εις πέρας ο Σύνδεσμος Βετεράνων & Ερασιτεχνών Καλαθοσφαιριστών Κομοτηνής, με την δραστήρια διοίκηση και όλους τους εθελοντές και την στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Κομοτηνής, του Εμπορικού Συλλόγου και τοπικών φορέων και επαγγελματιών. Ο πρόεδρος Δημήτρης Σερετίδης και όλα τα μέλη έδωσαν τον καλύτερο του εαυτό για να γίνει το Πρωτάθλημα, με την συμμετοχή 46 ομάδων και 700 και πλέον βετεράνων, ανδρών και γυναικών.

Στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαίου έλαβε χώρα η τελετή έναρξης του 10ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης, βετεράνους του αθλήματος από Κύπρο, Κρήτη, Σύρο, Χίο, Τρίκαλα, Λάρισα και διάφορες άλλες περιοχές της χώρας και πολλές ωραίες εκπλήξεις που επεφύλαξαν οι διοργανωτές στους επισκέπτες, όπως η ομάδα κρουστών του συλλόγου Εβριτών, η σχολή χορού lets dance και η ομάδα των special Olympics. Επίσης ο  Σύνδεσμος Βετεράνων & Ερασιτεχνών Καλαθοσφαιριστών, μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς, σωματεία και επαγγελματίες, επιμελήθηκαν για τους επισκέπτες ένα γεμάτο πρόγραμμα δράσεων για να περάσουν όμορφες στιγμές στη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

Από τις ιδιαίτερες στιγμές της διοργάνωσης ήταν η βράβευση του Κούλη Ταξιλδάρη για την προσφορά του στο άθλημα, καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή ότι  συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό για να αλλάξει η ιστορία του αθλήματος στην Κομοτηνή. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα στο ελληνικό μπάσκετ, παρακολούθησε το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων στην Κομοτηνή και τιμήθηκε.  Τέλος συγκίνηση προκάλεσε η στιγμή που τιμήθηκε ο αείμνηστος Αλέκος Καρυπίδης, με το βραβείο να παραλαμβάνει η σύζυγός του. Ο Αλέκος Καρυπίδης συνέβαλε στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην Κομοτηνή τόσο ως προπονητής όσο και ως καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Υπήρξε επί χρόνια προπονητής στον ΓΑΣ Κομοτηνή και μάλιστα ήταν ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του ΓΑΣ, της μοναδικής του νομού Ροδόπης που έχει παίξει ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γυναίκες φωνές ήχησαν όταν βραβεύτηκε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνής, με την εντυπωσιακή πορεία της στο άθλημα, ενώ μαζί βραβεύτηκε και η Χρυσούλα Κουρομπύλια που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο για την παρουσία της ως διαιτητής ποδοσφαίρου, ενώ αγωνίστηκε ως αθλήτρια μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή.

Το φίλαθλο κοινό είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει εντυπωσιακό αθλητικό θέαμα στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ μεταξύ ομάδων βετεράνων ανδρών και γυναικών καθόλη την διάρκεια των τριών ημερών. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Μπάσκετ πέρασε πλέον στην ιστορία, αλλά αξίζει να το θυμόμαστε ως μία διοργάνωση αξιώσεων και ένα παράδειγμα ότι η Κομοτηνή  μπορεί να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις πανελληνίου βεληνεκούς, αρκεί να αξιοποιήσει σωστά τις υποδομές και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό της.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος