ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανταχού παρόντες το 2020 οι «κόκκινοι» άγγελοι του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής

Το παράρτημα Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής για αυτό το δύσκολο έτος 2020 έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και συνέδραμε σε πολλαπλές δράσεις, από αυτές που το παρακολουθούσαμε να είναι πανταχού παρών.

Φέτος με την πανδημία του κορονοϊού, υπερέβαλε εαυτόν με Αγάπη πάντα, διδάσκοντας συμπεριφορά ανθρωπιάς σε δύσκολες συνθήκες.

Τους κόκκινους Αγγέλους του Ερυθρού Σταυρού τους συναντάμε σε κάθε εκδήλωση πολιτισμού, έτοιμοι να παράσχουν βοήθεια, όπου και αν χρειαστεί. Σε Αθλητικές εκδηλώσεις, στις πυρκαγιές που προκύπτουν το καλοκαίρι, σε πλημμυρικά φαινόμενα κ.α.
Φέτος τους είδαμε να θερμομετρούν όσους εισέρχονταν σε κτίρια, να προσφέρουν σε καθημερινή βάση στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, να βοηθούν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για την διενέργεια των ελέγχων για κορονοϊό, την μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση στους φοιτητές του Δημοκριτείου, όπου διένειμαν για 14 μέρες το φαγητό τους, όταν χρειάστηκαν να μείνουν έγκλειστοι.

Παρόντες ήταν και τις δύο εβδομάδες που μπήκαν σε καραντίνα οι κάτοικοι του οικισμού Αγίασμα στο Δήμο Ιάσμου Ροδόπης. Παρόλες τις αυξημένες ανάγκες δεν παρέλειψαν να κάνουν τα απαραίτητα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στους Ειδικούς Φρουρούς, όπου ανταποκρίνονται με ιδιαίτερη θέρμη οι κόκκινοι Άγγελοι του Ερυθρού Σταυρού!

Τώρα πριν το κλείσιμο της χρονιάς, προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν και την απαραίτητη βόλτα στα κατοικίδια ανθρώπων που νοσούσαν από κορονοϊό και δεν μπορούσαν να βγουν έξω.

«Η τελευταία μας πρωτοβουλία στην οποία, ανταποκρίθηκαν τα… συμπαθή τετράποδα, καθώς τα μέλη μας γνωρίζουν και από διαχείριση ζώων συντροφιάς, αποτελεί μια πανελλαδική πρωτοτυπία, καθώς δεν γίνεται πουθενά», προσθέτει με τα μάτια να λάμπουν από ικανοποίηση και το αίσθημα της προσφοράς, σχεδόν πλήρες, ο πρόεδρος του παραρτήματος Κώστας Ιμανιμίδης.

«Γιατί οι κόκκινοι Άγγελοι δεν χορταίνουν εύκολα από Αγάπη και Προσφορά, διδάσκοντας όλους εμάς! Θα έλεγε κανείς πως έχετε μιας ολόκληρη στρατιά από…εθελοντές και μέλη, για να ανταποκριθείτε σε όλα αυτά’», ρωτήσαμε τον κ. Ιμανιμίδη. Μας απάντησε πως όχι, η λειτουργία όλων αυτών των παροχών βοήθειας γίνεται από περίπου 20-30 μέλη…αποδεικνύοντας πως η ισχυρή θέληση μπορεί να καταφέρει πολλά!
«Τι θέλετε να σας ευχηθώ για το νέο έτος;», η επόμενη ερώτηση, μας απάντησε ως εξής, «εύχομαι να μην είναι τόσες οι πληγές όπου θα καλούμαστε να προσφέρουμε βοήθεια…όχι φυσικά για εμάς, αλλά για τον κόσμο».

ERT Komotinis/BM

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος