ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Παραγωγική η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στη διεθνή Έκθεση Food Expo 2022

Η Περιφέρεια ΑΜΘ έδωσε και φέτος δυναμικό «παρών» στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOOD EXPO GREECE 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo, από τις 12 έως 14 Μαρτίου2022.

Η Food Expo, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για ακόμα μια φορά ανέδειξε την μεγάλη δυναμική της ως ένα από τα κορυφαία εκθεσιακά γεγονότα. 1.200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες υποδέχτηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από 80 χώρες από το εξωτερικό, έκλεισαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και διεύρυναν το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες. Εκθέτες και επισκέπτες, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας έδωσαν ραντεβού για το 2023.

Στον ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ,  φιλοξενήθηκαν 14 τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου είχαν την δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να αναδείξουν την παραγωγή τους, να βελτιώσουν το εξαγωγικό προφίλ τους και να πραγματοποιήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες και συμφωνίες με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις τελευταίες τάσεις και τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά την παραγωγή και συσκευασία των τροφίμων και ποτών, τις ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις, τις εξαγωγικές δυνατότητες σε νέες αναπτυσσόμενες για αυτά αγορές, καθώς και για τις στρατηγικές προσέγγισης των καταναλωτών της νέας εποχής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κύριου Δελησταμάτη Βασίλειου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο κατάμεστο χώρο Mediterranean Gastronomy Forum, όπου chef  παρουσίασε μοναδικές παραδοσιακές συνταγές και μαγείρεψε εδέσματα, με προϊόντα που χορήγησαν και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παραγωγοί που συμμετείχαν στην Έκθεση.

                                                               Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                                                      ΔΕΛΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΑΜΘ , με τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη κύριου Δελησταμάτη Βασίλειου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος