ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ στον ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ για τις ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ μετά την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ του με τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Με πλήρη φάκελο στοιχειοθέτησης για την άθλια κατάσταση των Εργατικών Κατοικιών Κομοτηνής επισκέφθηκε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Του παρουσίασε φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό και κυρίως στα επικίνδυνα κτήρια του Οργανισμού στην πλατεία. Του κατέθεσε εκθέσεις και υπομνήματα που συνυπέγραψαν όλοι οι κάτοικοι και εξήγησε ότι ο οικισμός αυτός στην Δυτική Κομοτηνή αλλά και ανατολικά είναι εγκαταλελειμμένοι εδώ και 40 χρόνια.

Με μια λάθος και σκανδαλώδη απόφαση της διοίκηση στη δεκαετία του 1980, τοποθετήθηκαν στην πλέον ακατάλληλη περιοχή, ανάμεσα στο σταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στο βιολογικό καθαρισμό της πόλης και σε ιδιωτικά ακίνητα με αδειοδοτημέναφωτοβολταϊκά πάρκα που έγιναν πρόσφατα. Η κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Κομοτηνής είναι πολύ άσχημη, ενώ τα κεντρικά κτήρια που περιήλθαν στον ΟΑΕΔ βρίσκονται σε απόλυτη εγκατάλειψη, σε βαθμό που καθίστανται επικίνδυνα ακόμα και για την υγεία ή τη ζωή των 100 περίπου οικογενειών που κατοικούν εκεί και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που συχνάζουν στο εγκαταλελειμμένο κτήριο.

Ο Ευριπιδης Στυλιανίδης σε σύσκεψη που προκάλεσε ο Διοικητης του ΟΑΕΔ παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων πίεσε για λύσεις. Έτσι αποφασίστηκε:

  • Η άμεση επίσκεψη κλιμακίου που βρίσκεται ήδη στη βόρειο Ελλάδα τις επόμενες μέρες σε όλους τους αντίστοιχους οικισμούς του Νομού Ροδόπης και η σύνταξη σχετικής έκθεσης.
  • Ο καθαρισμός και η προσωρινή περίφραξη του κεντρικού κτηρίου για λόγους ασφαλείας των παιδιών και των κατοίκων.
  • Η εξέταση της δυνατότητας εργολαβίας για την ανάπλαση των κτηρίων με στόχο να αξιοποιηθούν από δομές ή συλλόγους της περιοχής, ώστε πλέον να συντηρούνται, να είναι χρηστικά και να μην απαξιώνονται.
  • Παράλληλα ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την πλήρη αξιοποίηση των άλλων οικισμών της ανατολικής Κομοτηνής και της Ξυλαγανής.
  • Τέλος ο Ε. Στυλιανίδης ζήτησε ενημέρωση για τη συνέχιση των συμψηφισμών του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης και ιδιαίτερα για αυτές που δεν είχαν οφειλές προς το δημόσιο, για να πάρει εγγυήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

Ο Διοικητής ανταποκρίθηκε θετικά στην παρέμβαση του πρώην Υπουργού για όλα τα θέματα και δεσμεύτηκε να τον τηρεί ενήμερο, ώσπου να αντιμετωπιστούν πλήρως. Ο Ευριπιδης Στυλιανίδης δήλωσε: «Ήταν απαράδεκτο και σκανδαλώδες τη δεκαετία του 1980 να χωροθετηθούν οι εργατικές κατοικίες στο πιο ακατάλληλο σημείο της Κομοτηνής για λόγους περίεργων συμφερόντων. Είναι επίσης άδικο αυτές οι 100 οικογένειες να αντιμετωπίζουν αυτή την αδιαφορία από την Πολιτεία και το Δήμο μετά από τόσα χρόνια. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, όπως δεσμεύτηκε τουλάχιστον η διοίκηση του ΟΑΕΔ, εγώ δεν θα αφήσω το θέμα στη τύχη του. Το οφείλουμε στους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά που ζουν εκεί».

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος