ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Περιφερειακή Σύνθεση : «Οι ζημιές στην γεωργία της Περιφέρειας ΑΜΘ και η “αβάσταχτη ελαφρότητα” της διοίκησης»

Με μόλις τέσσερις ημέρες διαφορά μετά την άνευρη και χλιαρή επιστολή του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας & Τροφίμων, «εξανέστη» και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας και έστειλε κι αυτός στον ίδιο Υπουργό μία εξίσου άνευρη και χλιαρή επιστολή με διαφορετικό περιεχόμενο. Το κοινό των δύο επιστολών είναι ότι εμπίπτουν αμφότερες στο ίδιο πλαίσιο της ήσσονος (τεμπέλικης) προσπάθειας !

Έτσι η Περιφέρειά μας, η οποία έχει (όπως όλες οι Περιφέρειες) την ευθύνη και την αρμοδιότητα επί των αγροτικών θεμάτων της περιοχής μας, οδεύει σε μία πορεία πλήρους απαξίωσης αλλά και διακωμώδησης.

Ελπίζουμε να μην προκύψουν κι άλλες επιστολές κι από άλλους αντιπεριφερειάρχες θεματικούς ή χωρικούς προκειμένου να εξασφαλίσουν την προσωπική τους προβολή! Ποιος όμως μπορεί να πάρει σοβαρά μία διοίκηση που κάθε μέλος της στέλνει και την δική του επιστολή, για λόγους προσωπικής προβολής ;

Ελπίζουμε η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ κι ο Περιφερειάρχης να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και να τεκμηριώσουν το πραγματικό ύψος των οικονομικών ζημιών έτσι ώστε να διεκδικήσουν πιεστικά και αποφασιστικά εύλογες αποζημιώσεις για όλες τις περιπτώσεις πληγέντων.

Ελπίζουμε να καταλάβουν ότι η οικονομική επιβίωση των γεωργών και των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ δεν μπορεί να «εξαργυρώνεται» με χλιαρές επιστολές φθηνής και ανέξοδης προσωπικής προβολής Αντιπεριφερειαρχών αλλά να παραδειγματιστούν από συντεταγμένες και οργανωμένες προσπάθειες άλλων Περιφερειών, οι οποίες διεκδικούν οργανωμένα, στοχευμένα και επιτυγχάνουν αποτελέσματα.

Εμείς τους καλούμε να αφυπνιστούν, να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν ότι σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπεται να χάνεται ούτε ένα ευρώ ενισχύσεων είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω ανικανότητας διεκδίκησης, είτε λόγω ενός αναδυόμενου παιγνίου προσωπικής προβολής Αντιπεριφερειαρχών.

Με την ευκαιρία αυτή οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ότι η αρμοδιότητά τους εκτείνεται οριζόντια σε όλη την Περιφέρεια ενώ είναι απαράδεκτο και υποτιμητικό τόσο για τους ίδιους, όσο και για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση να προβαίνουν αποκλειστικά σε συγκριμένες παρεμβάσεις μόνο υπέρ του νομού στον οποίο εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι!

Από το Γραφείο Τύπου

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος