ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Θλίψη στην εγχώρια καλλιτεχνική οικογένεια προκάλεσε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της Μιράντας Κουνελάκη, που «έφυγε» σε ηλικία 82 ετών. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Η Μιράντα Κουνελάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. Επίσης, έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με τον Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη στο έργο «30 δευτερόλεπτα έρωτα».

Είχε γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., είχε κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδιά, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος είναι: «Τα παιδιά μας οι κέρβεροι», «Κόκκινα φανάρια», «Τελευταίο φθινόπωρο», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Πραματευτής», «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Ο έμπορος της Βενετίας», «Ιούλιος Καίσαρ», «Η κυρία με το σκυλάκι», «Το κορίτσι με το κορδελάκι» κ.ά.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία «Για Σένα την Αγάπη μου». Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως «Άγνωστος πόλεμος», «Ισιδώρα» κ.ά.

Φιλμογραφία

«Το βλέμμα του Οδυσσέα»   (1995)

«Ο Μεγαλέξανδρος» (1980)

«Ισιδώρα» (1975)

«Αντάρτες των πόλεων» (1972)

«Η χαραυγή της νίκης» (1971)

«Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» (1969)

«Ζήσε για την αγάπη μας» (1968)

«Τόσα όνειρα στους δρόμους» (1968)

«Ο νικητής» (1965)

«Παιδί μου δεν αμάρτησα» (1964)

«Πικρή μου, Αγάπη» (1964)

«Ο λουστράκος» (1962)

«Ο χρυσός και ο τενεκές» (1962)

«Η υπέροχη οπτασία» (1962)

«Η απολύτρωση» (1961)

«Άτλας» (1961)

«Για σένα την αγάπη μου» (1960)

«Η λίμνη των στεναγμών» (1959)

LABON Boutique

Θρακική Αγορά

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος