ΔΙΕΘΝΗ

Ποια είναι η χώρα με τον υψηλότερο κατώτατο μισθό στον κόσμο

epa08297059 View of empty tables of the terrace La Clemence at the Place du bourg de Four due to the coronavirus COVID-19, in Geneva, Switzerland, 16 March 2020. Several European countries have closed borders, schools as well as public facilities, and have cancelled most major sports and entertainment events in order to prevent the spread of the SARS-CoV-2 Coronavirus causing the Covid-19 disease. EPA/SALVATORE DI NOLFI

Στο καντόνι της Γενεύης, ο κατώτατος μισθός είναι πλέον 21 ευρώ την ώρα ή 3.786 ευρώ το μήνα για 41 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Μιλάμε για τον υψηλότερο κατώτατο μισθό στον κόσμο, όπως παρουσιάζει το protothema.gr. Σε αντίθεση με τη Γαλλία, η κυβέρνηση της Ελβετίας δεν μπορεί να επιβάλλει έναν εθνικό κατώτατο μισθό καθώς η απόφαση αυτή εξαρτάται από κάθε καντόνι.

Το 58% των ψηφοφόρων στο καντόνι της Γενεύης ψήφισαν υπέρ ενός κατώτατου μισθού ύψους 21 ευρώ την ώρα ή 3.786 ευρώ το μήνα για 41 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας.Συγκριτικά, στη Γαλλία, ο κατώτατος μισθός είναι 1.521 ευρώ μεικτά και 1.201 ευρώ καθαρά, όπως αναφέρει ο γαλλικός ιστότοπος «ladepeche».
Είναι προφανές ότι, ο κατώτατος μισθός στη Γενεύη σχετίζεται με το κόστος ζωής στο ελβετικ καντόνι. Για παράδειγμα για να νοικιάσουμε ένα δυάρι στη Γενεύη, χρειάζονται 2.800 ευρώ. Η κατάταξη του 2015 από το «Worldwide Cost of Living της Economist Intelligence Unit» κατέταξε την Γενεύη στην έβδομη θέση της λίστας με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου με μεσαίο μισθό 6.755 ευρώ. ύμφωνα με τις ελβετικές αρχές, αυτή η αύξηση θα ωφελήσει 30.000 άτομα, εκ των οποίων, τα δύο τρίτα είναι γυναίκες.Πάντως, οι μεγάλοι νικητές αυτού του μέτρου είναι πιθανόν οι Γάλλοι εργάτες. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στα σύνορα της Ανω Σαβοίας και της Εν που εργάζονται στην Ελβετία θα δουν την αγοραστική τους δύναμη να αυξάνεται.

Ένας στους πέντε εργαζόμενους της Άνω Σαβοίας δουλεύουν στην Ελβετία και το 84% αυτών διαμένουν στο καντόνι της Γενεύης.

πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος