ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποια μουσική ταιριάζει στο φαγητό σύμφωνα με τους επιστήμονες;

Είτε απολαμβάνετε ένα casual γεύμα με την οικογένειά σας, είτε είστε σε κάποιο εστιατόριο για δείπνο, η ατμόσφαιρα μετράει και η μουσική αποτελεί μεγάλο μέρος της.

Υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας για φαγητό, από το σχήμα του πιάτου, μέχρι τον φωτισμό και την παρέα. Πιο σημαντική, όμως, απ’ όσο νομίζατε είναι η μουσική που ακούτε αυτή την ώρα.

Φαίνεται ότι το είδος μουσικής που συνοδεύει ένα γεύμα μπορεί πράγματι να το απογειώσει ή να το… προσγειώσει, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία διάθεσης και ατμόσφαιρας. 

Μελέτες δείχνουν ότι παρ’ όλο που μια ρυθμική μουσική είναι ιδανική όταν γυμναζόμαστε, δεν ταιριάζει σε ένα δείπνο και μπορεί να μας ωθήσει να φάμε γρηγορότερα απ’ όσο θα θέλαμε.

Η δυνατή μουσική δεν είναι επίσης ιδανική για φαγητό, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Academy of Marketing Science. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που έτρωγαν σε θορυβώδες περιβάλλον κατέληγαν να επιλέγουν πιο ανθυγιεινές τροφές σε σχέση με όσους δειπνούσαν σε ήσυχο χώρο.

Ποια μουσική, λοιπόν, είναι η κατάλληλη; Η απαλή μουσική, που φαίνεται πως αυξάνει την ικανοποίησης και συνδέεται με την κατανάλωση λιγότερου φαγητού.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Culinary Science & Technology, η απαλή, κλασική μουσική είναι η καλύτερη επιλογή. Εκτός του ότι μας προκαλεί ικανοποίηση, φτιάχνει διάθεση και ατμόσφαιρα και μπορεί να δώσει την αίσθηση εστιατορίου, ακόμη και σε ένα σπιτικό δείπνο.

https://www.clickatlife.gr/

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος