ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες περιοχές έγιναν «πορτοκαλί» – Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

«Η σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων που σχετίζεται και με την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης “Δέλτα” υπενθυμίζει πως δεν έχει έρθει το τέλος της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επταήμερος μ.ο. κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζει αύξηση σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας με 25 να έχουν μεγαλύτερη επίπτωση από 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους», δήλωσε κατά την ενημέρωση της Πέμπτης από το υπουργείο Υγείας ο Νίκος Χαρδαλιάς για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί στην επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

Έτσι σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας διαμορφώνεται ως εξής:

Στο πορτοκαλί επίπεδο ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Ιωαννίνων, Αν. Αττικής, Βορείου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Λάρισας, καθώς και οι Δήμοι Σαλαμίνας και Πάρου.

Στο Κίτρινο επίπεδο ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Άνδρου, Αχαΐας, Κοζάνης, Τήνου, Πρέβεζας, Ζακύνθου, Σύρου, Λέσβου, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας, Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και οι Δήμοι Ικαρίας, Λέρου, Κύθνου, Λευκάδας, Μήλου, Σερίφου, Αντίπαρου και Χίου.

Τέλος, ο Δήμος Λειψών πέφτει επίπεδο και θα είναι πλέον στο πράσινο.

Επίσης η Μύκονος, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου ανεβαίνουν σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα.

https://www.enikos.gr/society/786874/poies-perioches-eginan-portokali-o-neos-epidimiologikos-chartis-t

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος