ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πόλη και Πολίτες»: Απολογισμός των πεπραγμένων της νυν δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης

Έναν απολογισμό των πεπραγμένων και μη της νυν δημοτικής αρχής έκανε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» και πρώην δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Λαμπάκης, αναφέροντας ενδεικτικά ότι το έργο που παράγεται σήμερα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, το παράγει η Αντιπολίτευση.

Αφού λοιπόν συνεχάρη το νυν δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, για την υλοποίηση ενός προεκλογικού προγράμματος που είχε μονάχα τρεις δεσμεύσεις (τη μεταφορά του κόκκινου γλυπτού, την αφαίρεση των ημιυπόγειων κάδων και για το άνοιγμα του πεζοδρόμου της Κύπρου), ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε ότι μετά από 13 μήνες έχουν έρθει πράγματα που αποδεικνυουν την «τραγικότητα» αυτή της δημοτικής αρχής.

Α-Δ: κ. Γερακόπουλος, κ. Γκοτσίδης, κ. Λαμπάκης, κ. Ουζουνίδης

Αναφορικά με το αθλητικό μπαλόνι, ο κ. Λαμπάκης ανέφερε ότι ο κ. Ζαμπούκης κατάφερε να «το διαλύσει», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, κατάφερε μετά από 16 μήνες να «ανακαλύψει» τα έργα της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», προσπαθώντας να εξηγήσει στους συνδημότες για το τί είναι. «Δεν τα γνωρίζει καλά, δεν είναι έργα του» επεσήμανε ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. «Θέλει να ξαποστείλει τους 28 μηχανικούς που ανέλαβαν το έργο για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό με μία νέα τεχνική υπηρεσία…είναι κρίμα να τους απαξιώνει, αυτοί οποίοι αυτή την υπέροχη ανάπλαση» σημείωσε στη συνέχεια ο ίδιος.

Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στην αθώωσή του από κάθε αδίκημα σε προηγούμενη αγωγή του κ. Ζαμπούκη εναντίον του, καθώς απεδείχθη ότι δεν υπάρχει καμία πλεκτάνη για «βιομηχανία στησίματος υποθέσεων». «Αντίθετα, ο κ. Ζαμπούκης έκανε κάποιες ψευδείς καταμηνύσεις – και τώρα, να κάνω κι εγώ μια αγωγή για κάποιες χιλιάδες ευρώ, όπως ζητά αυτός από δημοτικούς συμβούλους και δημοσιογράφους;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.

Επιπλέον, ο κ. Λαμπάκης έκανε λόγο και για τα «βουβά συμβούλια», τα οποία κατά τον ίδιο είναι μια προσπάθεια να λειτουργεί «αφανώς» η δημοτική αρχή. «Πληρώσαμε 7.000 ευρώ, εκπαιδευτήκαμε για την τηλεδιάσκεψη, και κάνουμε δια περιφοράς» σημείωσε.

«Η απόλυτη λύπηση για το Δ. Αλεξανδρούπολης» 

«Η συμπεριφορά τους απέναντι στους υπαλλήλους, τους δημοτικούς συμβούλους, τους προεδρους των κοινοτητών, δεν είναι καθόλου καλή. Έχουν εκδιωχθεί άνθρωποι, έχουν παραιτηθεί άνθρωποι υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν έχουν κλείσει καν 2 μήνες» ανέφερε στη συνέχεια.

Σχετικά με τα έργα της ΤΙΕΔΑ, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» εξήγησε: «Είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει μελέτη για τα λουτρά Τραϊανούπολης για την ΤΙΕΔΑ, και ανακοίνωσαν το κλείσιμό τους με το που ξεκίνησε η θητεία. Το κάμπινγκ λειτούργησε με τα στέγαστρα είχαμε κάνει εμείς, τα υπόλοιπα παραμένουν κατεστραμμένα. Τους δώσαμε χρηματοδότηση 283.000 για την ΤΙΕΔΑ από το δήμο, δεν ξέρουμε πού πήγαν τα λεφτά

«Τους παραδώσαμε ολοκληρωμένη την επέκταση των Μαϊστρανών, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλουν κάπου 300.000 ευρώ για να γίνουν τα ρείθρα, να προσδιοριστούν τα οικοδομικά τετράγωνα… Έχει κλειδωμένες τις τηλεθερμάνσεις Φερών και Τραϊανούπολης, έχει κλειδωμένες τις δύο μελέτες της ιχθυαγοράς, παραδώσαμε έτοιμη τη μελέτη για το σφαγείο – δεν έχει βγει ακόμα η άδεια από την πολεοδομία, εδώ και 13 μήνες» γνωστοποίησε εν συνεχεία.

«Έκανε λόγο για 95 απευθείας αναθέσεις από το Δ. Αλεξανδρούπολης, 1.3 εκατ. ευρώ. Οι περισσότερες είναι ερευνητές αναφορικά με την προσέλκυση αναδόχων – αν γινόταν σωστά, θα μπορούσαμε να έχουμε 30% έκπτωση συνολικά» σημείωσε για τις απευθείας αναθέσεις στο Δ. Αλεξανδρούπολης ο ίδιος.

evros24.gr

 

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος