ΔΙΕΘΝΗ

Πομπηία: Επισκέψιμο το θερμοπωλείο που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές του 2019

Στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε από την ηφαιστιακή λάβα του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., φαίνεται ότι βρίσκουν τις ρίζες τους τα αμερικανικά και άλλα ταχυφαγεία. Οι Ρωμαίοι τα ονόμαζαν θερμοπωλεία (thermopolium) και τα θεωρούσαν κακόφημα πριν από 2.000 χρόνια.

Κυρίως οι φτωχοί, που δεν είχαν την άνεση ή τον εξοπλισμό να μαγειρέψουν προμηθεύονταν από εκεί χοντρό ψωμί με αλμυρό ψάρι, ψημένο τυρί, φακές και «γκαρούμ» -τη σάλτσα από έντερα ψαριών που ήταν πανταχού παρούσα, όπως η κέτσαπ στα σημερινά ταχυφαγεία.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, εντός του Αυγούστου θα ανοίξει στην Πομπηία ένα θερμοπωλείο που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές του 2019. Στο σημείο, οι αρχαιολόγοι βρήκαν υπολείμματα από κόκαλα πάπιας, γουρούνια, κατσίκες, ψάρια και σαλιγκάρια σε πήλινα αγγεία.

/

Το εύρημα που συνοδεύεται από τοιχογραφίες αναλλοίωτες από την έκρηξη του Βεζούβιου, ανασύρθηκε από το Regio V, περιοχή 54 στρεμμάτων στα βόρεια του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας κοντά στον κόλπο της Νάπολης.

Παράλληλα με την επίσκεψη στο θερμοπωλείο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε δύο αρχοντικά, το Casa di Orione και το Casa del Giardino, τα οποία ανακαινίζονται.

https://www.naftemporiki.gr/story/1761981/pompiia-episkepsimo-to-thermopoleio-pou-anakalufthike-stis-anaskafes-tou-2019

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος