ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς επηρεάζονται τα μαλλιά από το άγχος

Τα μαλλιά σας αποτελούν ένα αρκετά ευαίσθητο σημείο του σώματός σας. Δεδομένου, ωστόσο, ότι το ίδιο το σώμα δεν τα αναγνωρίζει ως κάτι απαραίτητο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα, πρόκειται για ένα από τα πρώτα μέρη του σώματός σας που επηρεάζονται από το άγχος σας.

Εάν έχετε παρατηρήσει, λοιπόν, ότι τα μαλλιά σας δεν έχουν την ίδια υφή που είχαν πάντα ή κάποια τριχόπτωση, μήπως ήρθε η ώρα να δώσετε σημασία στα συγκεκριμένα σημάδια και να προσπαθήσετε να κοντρολάρετε το άγχος σας;

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να συνδέσετε την τριχόπτωση ή την όποια ζημιά στα μαλλιά σας με το άγχος και το στρες που βιώνετε σε κάποια περίοδο της ζωής σας.

Δεδομένου ότι τα μαλλιά έχουν τον δικό τους, παρατεταμένο, κύκλο ανάπτυξης, μπορεί αν μην αρχίσετε να παρατηρείτε κάποια διαφορά στα μαλλιά σας από 6 έως και 12 εβδομάδες μετά από την ημέρα που στρεσαριστήκατε και πιεστήκατε αρκετά. Εάν, ωστόσο, βλέπετε τα μαλλιά σας να πέφτουν συχνά σε μεγαλύτερες ποσότητες από το μέσο όρο, ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσετε τα επίπεδα άγχους σας.

Ο τρόπος με τον οποίο το άγχος επηρεάζει τα μαλλιά σας οφείλεται κυρίως στις ορμόνες και στο πώς το άγχος αλλάζει τις ορμόνες σας. Η βλαβερή ορμόνη, γνωστή ως κορτιζόλη, είναι ο κύριος ένοχος, καθώς όταν αυξάνεται το επίπεδο κορτιζόλης, ο αριθμός των μαλλιών στο κεφάλι σας μπορεί να αρχίσει να μειώνεται.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα μαλλιά σας που επηρεάζονται από το άγχος. Το τριχωτό της κεφαλής σας, επίσης, θα αντιδρά στο άγχος και η απόκρισή του, μάλιστα, είναι αρκετά πιο γρήγορη. Εάν παρατηρήσετε αύξηση της πιτυρίδας ή του κνησμού στο τριχωτό της κεφαλής, αυτό μπορεί να είναι μια σημαντική ένδειξη ότι η ζημιά προκαλείται από το άγχος.

Τέλος, ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι της επίδρασης του στρες είναι ένα υπερβολικά λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.

Πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση
Εάν έχετε όλα τα παραπάνω σημάδια στα μαλλιά σας και γνωρίζετε ότι το τελευταίο διάστημα έχετε στρεσαριστεί αρκετά, υπάρχει πραγματικά μόνο ένας τρόπος να βοηθήσετε τα μαλλιά σας. Να μειώσετε το άγχος. Κάτι που σίγουρα είναι πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτείτε τα μαλλιά σας ένα είδος «αγγελιοφόρου».

Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα μαλλιά σας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον αγχωτικό τρόπο ζωής σας. Το πρόβλημα, στην ουσία, είναι ότι το lifestyle σας και το στρες που το συνοδεύει, επηρεάζουν (και) τα μαλλιά σας.

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να βρείτε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να αντιμετωπίσετε αυτό το άγχος, είτε μέσω μιας σύντομης συνεδρίας γιόγκα, είτε μέσω λίγο χρόνου στον καναπέ μπροστά από την αγαπημένη σας σειρά, είτε διαβάζοντας ένα βιβλίο. Βρείτε, λοιπόν, τον χρόνο να χαλαρώσετε μέσα στην ημέρα (και) για χάρη των μαλλιών σας!

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος