ΥΓΕΙΑ

Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολισμός κατά της γρίπης -Τι ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Ο εμβολισμός κατά της γρίπης θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου και θα προχωρήσει μέχρι και το Δεκέμβριο. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας σε συνέντευξη του, στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών»

Ακολουθούν στα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τηρεί τα μέτρα

Το θέμα της Δημόσιας Υγείας για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τον Πρωθυπουργό τον ίδιο, για εμένα ως Υπουργό Υγείας, για όλα τα μέλη της Κυβέρνησής μας, είναι μακράν η πρώτη προτεραιότητα. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σωθεί έστω και μία παραπάνω ανθρώπινη ζωή.

Στο Υπουργείο Υγείας επενδύσαμε στρατηγικά στους ειδικούς, στους κορυφαίους επιστήμονες που έχουμε στη χώρα και μας συμβουλεύουν οριζοντίως και διαπαραταξιακά, σε ό,τι έχει να κάνει με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας, των οικογενειών μας και των ευπαθών ομάδων.

Στην Ελλάδα πρέπει να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας – και τους ευχαριστώ πάρα πολύ – πειθαρχούν, στηρίζουν τις οικογένειές τους και αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους γονείς μας, τις ευπαθείς ομάδες και τους εαυτούς μας. Και το κάνουν αυτό με συγκριτικά υπερπολλαπλάσια και καλύτερα αποτελέσματα από οπουδήποτε αλλού.

Σε αυτούς που μας κουνούσαν το δάχτυλο και μιλούσαν για τους απείθαρχους Έλληνες, αποδείξαμε, και γίναμε παράδειγμα προς μίμηση, ότι και μπορούμε να πειθαρχήσουμε και να στηρίξουμε τη χώρα μας.

Για φαινόμενα απειθαρχίας που παρατηρούνται

Είμαι ο πρώτος που είπα, ειδικά στους νέους ανθρώπους, ότι δεν κουνάμε το δάχτυλο, τους αγαπάμε, είναι η φυσική μας συνέχεια, στηρίζουμε αυτά τα παιδιά.

Προσπαθούμε να εξηγήσουμε με παραδείγματα και να πείσουμε τους συμπολίτες μας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ελεγκτικοί μηχανισμοί που απέδειξαν ότι μπορούν να λειτουργήσουν στη χώρα μας. Δεν είναι τιμωρητικό αυτό, είναι προστατευτικό για την ελληνική κοινωνία. Το ποσοστό αυτών που τηρούν τα μέτρα, είναι τεράστιο έναντι αυτών οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται ή δεν έχουν την κατάλληλη γνώση ή πιστεύουν ότι δεν αξίζει μια ανθρώπινη ζωή.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι νόμοι του Κράτους περί Δημόσιας Υγείας και ο Ποινικός Κώδικας. Εμείς πρώτα θέλουμε να συμβουλεύουμε, θέλουμε να ενημερώνουμε, θέλουμε να στηρίζουμε. Μετά, εάν και εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατό, προχωρά η Κυβέρνηση δια της Πολιτικής Προστασίας σε συγκεκριμένα μέτρα και φυσικά και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ενδεδειγμένες κινήσεις και αποφάσεις τέτοιες, που να διασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία.

Για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης

Το 2018 εμβολιάστηκαν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Κάναμε εμβολιαστική καμπάνια και αυξήσαμε τη δυνατότητα της χώρας να εμβολιάζει στα 3 εκατομμύριο πέρσι. Και αυτό έχτισε ένα τείχος ανοσίας για τον ιό της γρίπης και βοήθησε τις ΜΕΘ μας να αντέξουν στον κορονοϊό. Φέτος, το Υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει 4 εκατομμύρια εμβόλια, 1 εκατομμύριο παραπάνω από πέρσι.

Όπως υπάρχει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων–Επιδημιολόγων, υπάρχει Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία έχει ήδη βγάλει το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας. Ο εμβολισμός θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου και θα προχωρήσει μέχρι και το Δεκέμβριο. Η Επιτροπή Εμβολιασμών με την οποία θα κάνω συνέντευξη Τύπου, μαζί και με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα εξηγήσει και θα τεκμηριώσει επιστημονικά ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό και πώς θα γίνει ο εμβολιασμός.

Για την ασφάλεια πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει, οργανώνει, υπογράφει τα συμβόλαια με τις χώρες και δίνει και 2,7 δις ευρώ για τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων πολιτών. Είναι προφανές ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει η Ευρώπη εμβόλια χωρίς να έχουν τεσταριστεί, χωρίς να έχουν ελεγχθεί επιστημονικά, χωρίς να έχουν εγκριθεί. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία τεράστια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία η οποία θα ρίσκαρε τη φήμη της, την αξιοπιστία της και τα κέρδη της, αν θέλετε, φέρνοντας ένα εμβόλιο στην αγορά το οποίο δεν είναι επαρκές ή ασφαλές.

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος