ΥΓΕΙΑ

Πού μπορεί να οφείλεται ο πονόδοντος όταν δεν είναι πονόδοντος!

Toothache concept. Studio shot of young female feeling pain, holding her cheek with hand, suffering from bad tooth ache
Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για έναν πονόδοντο, όπως οι οδοντικές κοιλότητες, η ευαισθησία κ.α.

Αλλά αποδεικνύεται ότι ένας πονόδοντος δεν συνδέεται πάντοτε με οδοντικά προβλήματα. Άλλες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν κάτι που το εκλαμβάνουμε ως πονόδοντο και μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι πρέπει να επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο. Δυστυχώς, αυτό δεν θα σας βοηθήσει πάντα. Και τώρα θα ξέρετε γιατί.

Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις όπου ο πονόδοντος δεν έχει καμία σχέση με τα δόντια. Μερικές από αυτά είναι αρκετά σοβαρές και χρειάζονται την προσοχή σας.

1. Προβλήματα στο σαγόνι

πονόδοντος

Ο πόνος στα δόντια μπορεί να εμφανιστεί με αν δεν λειτουργεί σωστά η κροταφογναθική άρθρωση, η οποία προκαλεί καμιά φορά και το λεγόμενο “κλείδωμα” της γνάθου. Εμφανίζονται σπασμοί των μυών της γνάθου και προκύπτουν προβλήματα με το άνοιγμα του στόματος.

2. Ιγμορίτιδα

πονόδοντος

Αυτή η ασθένεια προκαλεί φλεγμονή των βλεννογόνων ενός ή περισσοτέρων κόλπων. Και οι άνω ιγμόρια μπορεί να προκαλέσουν πόνο και πίεση στα άνω δόντια, καθώς οι ρίζες αυτών των δοντιών βρίσκονται κοντά στον πυθμένα των ιγμορίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να συμβεί και το αντίθετο: ένα πρόβλημα στα δόντια να συγχέεται ως πόνος από ιγμορίτιδα.

3. Καρδιακά προβλήματα

πονόδοντος

Ο πόνος στην καρδιά μπορεί μερικές φορές να “αντανακλάται” σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Ο αριστερός ώμος και ο βραχίονας συνήθως πονάνε. Και συχνά ο πόνος εμφανίζεται στα κάτω δόντια και στη γνάθο. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι στηθάγχης, η οποία με την σειρά της είναι καρπός της καρδιακής προσβολής. Επομένως, εάν έχετε υγιή δόντια, αλλά αισθάνεστε πόνο σε αυτά, ίσως θελήσετε να επισκεφθείτε έναν καρδιολόγο.

4. Πέτρα στους σιελογόνους αδένες

πονόδοντος

Η νόσος των σιελογόνων λίθων αναπτύσσεται στον αγωγό ενός από τους σιελογόνους αδένες. Όταν η πέτρα φτάσει σε κρίσιμο μέγεθος, φράζει τον αγωγό σιέλου. Ως αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί πονόδοντος και ο προσβεβλημένος αδένας μπορεί να αρχίσει να πρήζεται. Για τη διάγνωση είναι απαραίτητη μια ακτινογραφία. Μπορεί να αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση, εάν μια πέτρα είναι μικρή.

5. Πνευμονοπάθεια

πονόδοντος

Η πνευμονική νόσος μπορεί να επηρεάσει τα δόντια και το αντίστροφο. Ο πόνος στα δόντια και το σαγόνι είναι κάποιες φορές ένα από τα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα. Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο στόμα σας.

Πηγή: https://brightside.me

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος