ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρόγραμμα εορτασμού Μακεδονικού Αγώνα στην Κομοτηνή

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 4636/2-10-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα Εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020.

Οι εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα λάβουν χώρα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβάλλοντας τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά και παρακαλούμε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε για την πληρέστερη οργάνωση και συμμετοχή σας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στην πόλη της Κομοτηνής έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Κτιρίων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 17ης Οκτωβρίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 18ης  Οκτωβρίου  2020.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Κτιρίων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, από τη δύση του ηλίου της 18ης Οκτωβρίου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης, για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

11:00   Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει      ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί επετειακή ομιλία από τον εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Σιγούρο, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Ροδόπης.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ και η ΧΧΙ ΤΘΤ.

Τελετάρχες ορίζονται ο Αθανάσιος Χριστοδουλάκης & η Ευγενία Εξακοΐδου

Εθελοντική συμμετοχή στην εκφώνηση Ειρήνη Τσακίρη.

Ο Περιφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Χρήστος Μέτιος

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος