ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Κομοτηνή

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, υπήρξε κοινό έργο των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές ενάντια  στο ναζισμό και το φασισμό.  Ο αγώνας αυτός αποτελεί µία ακόμη κορυφαία εκδήλωση για την επιδίωξη του διαχρονικού ιδανικού της Ελευθερίας.

Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης, ως έµπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν  ηρωικά προσφέροντας  τα μέγιστα  στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής. Η παραπάνω  μάχη  συνιστά  σταθμό  της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελώντας, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα,  σταθερό  παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός  εορτασμός  της  Εθνικής  Αντίστασης,  καθώς  και  ο  εορτασμός  της  μάχης  του Γοργοποτάμου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κομοτηνής όπως και σε όλη την επικράτεια,την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 ως εξής:

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα της 22αςΝοεμβρίου 2020, ημέρας του εορτασμού μέχρι  τη δύση του ηλίου και

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 22ας Νοεμβρίου 2020 και μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Τελετάρχες ορίζονται ο Αθανάσιος Χριστοδουλάκης & η Ευγενία Εξακοΐδου

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος