ΥΓΕΙΑ

Πρόγραμμα μαζικών rapid test – Δηλώσεις στην πλατφόρμα testing.gov.gr – Τα σημεία εξέτασης στις ΠΕ της Θράκης

Από το βράδυ της Δευτέρας (21/12) θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα testing.gov.gr.
Αφορά όλους, με μία συγκεκριμένη εξαίρεση. Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας. Δεν σας εξασφαλίζει, διότι ο έλεγχος είναι τυχαιοποιημένος και είναι πιθανό να μην επιλεγείτε, ή η επιλογή να μην γίνει στο χρονικό διάστημα της νόσου. Ο σωστός τρόπος να κάνετε τεστ δωρεάν είναι μέσω του θεράποντος ιατρού σας, των Κέντρων Υγείας ή των Νοσοκομείων.

Η διαδικασία ξεκινά μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα testing.cov.gr. Στην αίτηση θα έχει στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικό κώδικα, ιδιότητα, επάγγελμα και οπωσδήποτε αριθμός κινητού. Ακολούθως θα σας έρχεται ένα μήνυμα με έναν κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσετε στην αίτησή σας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τότε θα δείτε στην οθόνη ότι η αίτησή σας καταχωρήθηκε. Αν επιλεγείτε, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού μερικές ημέρες αργότερα. Οι επιλεγμένοι πολίτες θα λαμβάνουν ένα νέο sms, με έναν μοναδικό κωδικό, τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μοιράζονται με άλλους, μέσω του οποίου θα μπορούν να εμφανιστούν σε συγκεκριμένο διάστημα και σε συγκεκριμένο σημείο.
Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης «η νέα πλατφόρμα τυχαιοποιημένη διασποράς στην κοινότητα, ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε για τη διασπορά του ιού. Η στρατηγική μας για δωρεάν τεστ μέχρι τώρα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν όσους παρουσιάζουν συμπτώματα Covid-19, όπως είναι οι υγειονομικοί και τα κέντρα υγείας. Επίσης εκτελείται και έλεγχος στην κοινότητα από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο εντοπισμού συρροών, αλλά και προληπτικοί έλεγχοι συρροής.
Με την έλευση έγκυρων τυχαίων rapid tests προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους, με στόχο να φτάσουμε στα 12.000 τυχαία τεστ., ανά ημέρα. Στόχος είναι η διακοπή αλυσίδας μετάδοσης, η έγκαιρη πρόβλεψη και η ανίχνευση της ασυμπτωματικής διασποράς.
Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί  386 σημεία. Τα 260 σημεία εξέτασης θα είναι σε Κέντρα Υγείας. Άλλα 98 σημεία εξέτασης θα υπάρχουν σε υγειονομικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Και άλλα 18 σημεία θα υπάρχουν σε υγειονομικές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας».

Στην Π.Ε. Ροδόπης τα σημεία εξέτασης είναι:

211 ΕΜΑ, ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» 69100 ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΟΧΥΡΟ ΝΥΜΦΑΙΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ, ΞΥΛΑΓΑΝΗ
29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ , ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ» 69100 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ 162, ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κέντρο Υγείας ΙΑΣΜΟΥ, ΙΑΣΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Κέντρο Υγείας ΣΑΠΠΩΝ, ΣΑΠΕΣ ΡΟΔΟΠΗ

Στην Π.Ε. Έβρου τα σημεία εξέτασης είναι:

216 ΚΙΧΝΕ , ΣΤΡΔΟ «ΕΦ. ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΤΣΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» 68100 ΤΕΡΜΑ ΜΑΡΚΟ-ΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κέντρο Υγείας ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΕΒΡΟΥ
Κέντρο Υγείας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, Αν.Θράκης 58
Κέντρο Υγείας ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΣΟΥΦΛΙ ΕΒΡΟΥ
219 ΚΙΧΝΕ, ΣΤΡΔΟ «ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΚΝΙΘΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ» 68300 25ης ΜΑΪΟΥ,  ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Κέντρο Υγείας ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΕΒΡΟΣ

Στην Π.Ε. Ξάνθης τα σημεία εξέτασης είναι:

IV ΤΑΞΥΠ , ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ» 67100 ΣΑΡΔΕΩΝ 70-80, ΞΑΝΘΗ
212 ΚΙΧΝΕ, ΣΤΡΔΟ «ΛΟΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ» 67100 ΤΕΡΜΑ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΞΑΝΘΗ
Κέντρο Υγείας ΞΑΝΘΗ, Ανδρέου Δημητρίου 1
Κέντρο Υγείας ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΒΔΗΡΑ ΞΑΝΘΗ
Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, ΕΧΙΝΟΣ ΞΑΝΘΗ

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος