ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προκηρύχθηκε έργο 265.000 ευρώ με σκοπό να λειτουργήσει ως τον Μάιο το κολυμβητήριο Ξάνθης

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας εξοπλισμού και αντικατάστασης κουφωμάτων του δημοτικού κολυμβητηρίου Δήμου Ξάνθης, προϋπολογισμού διακοσίων εξήντα πέντε χιλιάδων τριακοσίων δεκαπέντε ευρώ και τριάντα έξι λεπτών (265.315,36 €) συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννη Ζερενίδη στο xanthipost, ήδη ολοκληρώθηκε η μελέτη εξοπλισμού και παρεμβάσεων για να μπορέσει να λειτουργήσει το δημοτικό κολυμβητήριο. «Αυτή την στιγμή η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο  της δημοπρασίας του έργου και καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν  δηλαδή υπογραφεί η σύμβαση μέχρι το τέλος του έτους ή αρχές Γενάρη, πιστεύουμε ότι την άνοιξη του 2021, δηλαδή Απρίλιο με Μάιο, το Δημοτικό Κολυμβητήριο να δοθεί προς χρήση…» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζερενίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζερενίδης με το κλειστό κολυμβητήριο ξεκίνησε μία διαδικασία από το 2014 και η οποία περιλάμβανε τις εξής  φάσεις :

  • 1η φάση των μελετών για την νομιμοποίηση του κτιρίου
  • 2η φάση η εργολαβία των οικοδομικών εργασιών (μείωση βάθους, ανακαίνιση αποδυτηρίων και κάποιων  δικτύων)
  • 3η η φάση ο εξοπλισμός των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων.

Αναφορικά με την τρίτη αυτή φάση, είχε δημοπρατηθεί η μελέτη από την προηγουμένη διοίκηση του Δήμου και παραλήφτηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες προ ολίγων ημερών. Θα γίνει ο έλεγχος και η οριστική παραλαβή της μελέτης και στην συνέχεια θα εκδοθεί οικοδομική άδεια για τις εργασίες των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών.

Αυτό που επεσήμανε ιδιαίτερα  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  Ξάνθης Ιωάννης Ζερενίδης είναι ότι στο μεσοδιάστημα, επειδή έγινε αντιληπτό ότι η διαδικασία καθυστερεί, αποφασίστηκε  να δρομολογηθεί  ένα ενδιάμεσο στάδιο, έτσι ώστε να γίνουν οι προμήθειες  με τον εξοπλισμό και να γίνουν  παρεμβάσεις που θα επέτρεπαν την λειτουργία του κολυμβητηρίου  με τον παλιό συμβατικό τρόπο, μέχρι να γίνει και να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός των δικτύων, κάτι που  μπορεί να γίνει παράλληλα με την λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε ο κ. Ζερενίδης, θα δοθεί προς χρήση το κολυμβητήριο και θα σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και των συλλόγων που μετακινούνται σε όμορους νομούς  για προπονήσεις ενώ παράλληλα  θα σταματήσουν και οι βανδαλισμοί του χώρου του κολυμβητηρίου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος