ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Προσωρινοί ανάδοχοι για το δίκτυο φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Οι εταιρείες ΑΚΤΩΡ και AVAX αναδείχθηκαν ως οι προσωρινοί ανάδοχοι για το έργο της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με αναθέτουσα αρχή τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Η σχετική απόφαση ελήφθη αφού εξετάστηκαν οι ενστάσεις των ανταγωνιστών και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ θα ακολουθήσει η εκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες αναμένονται τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Τι αφορούν τα έργα

Τα έργα που δημοπρατήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο αφορούν την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.

Η κατασκευή του δικτύου στις συγκεκριμένες πόλεις θα πραγματοποιηθεί ως δύο ξεχωριστά υποέργα, το ένα για το δίκτυο σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, συνολικού προϋπολογισμού 16,3 εκατομμυρίων ευρώ, και το δεύτερο για τις πόλεις Ξάνθη και Δράμα, συνολικού προϋπολογισμού 17,1 εκατομμυρίων ευρώ, με την Περιφέρεια να καλύπτει το μισό της χρηματοδότησης.

Διαβάστε ακόμη :   Στα δικαστήρια Δήμος Αλεξανδρούπολης – Π.Ε. Έβρου για πρόστιμο του 2014

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της Καβάλας, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης  από τη ΔΕΔΑ όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Για την Ορεστιάδα η ΔΕΔΑ επεξεργάζεται τους όρους για την ασφαλή μεταφορά του φυσικού αερίου με ειδικά βυτιοφόρα οχήματα.

Το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ

Το έργο  της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή, είναι συνολικού προϋπολογισμού 16,3 εκατ. €

Το έργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην Ξάνθη και στη Δράμα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 17,1 εκατ. €

Συνολικά  πρόκειται για δίκτυο 497 χιλιομέτρων δικτύου   και τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 61,8 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συνολικά το έργο εντάσσεται στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ (2020-2024) το οποίο ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ και εκτός από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιλαμβάνει επίσης τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και τη Στερεά Ελλάδα.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος