ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση του Χ. Δερμεντζόπουλου για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Νομό Έβρου

Ο βουλευτής Έβρου επικοινώνησε χθες Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, υπεύθυνο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη. Θέμα της συζήτησης τους, η πρόταση του βουλευτή  να επιλεγεί ο νομός Έβρου για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Νομό Έβρου.

Ακολουθεί η δήλωση του Βουλευτή:

«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Μια προσπάθεια που όπως φαίνεται αποδίδει καρπούς καθώς βλέπουμε εταιρείες όπως η Microsoft, η Pfizer, η Cisco και η Volkswagen να αποφασίζουν να έρθουν στη χώρα μας επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας.

Χθες παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκε άλλη μια. Πρόκειται για επένδυση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Nexte.GO για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Μια επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε τρεις με έξιμήνες.Με βάση το  businessplan θα δημιουργηθούν1.000 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός των έμμεσων θέσεων εργασίας μπορεί να φθάσει τις 5.000.

Ακριβώς μετά το τέλος της χθεσινής παρουσίασης επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Εξωτερικώνγια την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, όπου του ζήτησα πληροφορίες για τη συγκεκριμένη επένδυση, ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα υλοποίησης της στον Νομό Έβρου.

Η συνάντηση μας προγραμματίζεται για την επόμενη βδομάδα. Έχω σκοπό να του μεταφέρω την πρόταση μου να εξεταστεί η υλοποίηση της επένδυσης στον νομό μας και συγκεκριμένα,είτε στη βιομηχανική περιοχή της Ορεστιάδας, είτε στη βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Επιλογές που θα εξεταστούν από τους επενδυτές μιας και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σε αυτές συντρέχουν αρκετές από τις προϋποθέσεις που επιζητούν.

Στη συζήτηση θα υποβάλλω και αναλυτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις επιλογές αυτές.

Πρέπει να αναφέρω ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο, ώστε να σταθεί συμπαραστάτης στη συγκεκριμένη πρόταση.

Επιπλέον, εντός της ημέρας θα γνωστοποιήσω εγγράφως και θα ζητήσω από την Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη τηςΘράκης, κα Ντόρα Μπακογιάννη να στηρίξει αυτή τη θέση.

Η τελική απόφαση βέβαια θα είναι των επενδυτών, οφείλω όμως να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση, αλλά κυρίως για τη διάθεση και την αναγνώριση της σπουδαιότητας να αναπτυχθεί ο νομός μας».

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος