ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακή επέμβαση στο ΠΓΝΑλεξανδρούπολης: εμφύτευση βηματοδότη για επιληψία

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Ρούφος, κάνει γνωστά τα εξής:

“Η Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. υπό την διεύθυνση του Επ. Καθηγητή Νευροχειρουργικής – Παιδονευροχειρουργικής του ΔΠΘ Δρ. Ιωάννη Μαυρίδη, πραγματοποίησε επιτυχώς την πρώτη επέμβαση εμφύτευσης βηματοδότη για επιληψία στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, εμφυτεύτηκε με επιτυχία διεγέρτης (βηματοδότης) του πνευμονογαστρικού νεύρου του εγκεφάλου σε ασθενή 59 ετών, με φαρμακοανθεκτική επιληψία.

Η επέμβαση αυτή, η οποία εφαρμόζεται και σε παιδιατρικούς ασθενείς, αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στη δύσκολη και διαρκή προσπάθεια της Κλινικής να παρέχει πλέον τη δυνατότητα εξειδικευμένων επεμβάσεων Λειτουργικής Νευροχειρουργικής στους ασθενείς της Βορειοανατολικής Ελλάδας.

Με την πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων, προσφέρονται υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους ασθενείς του Π.Γ.Ν.Α., καθιστώντας το ένα από τα λίγα κέντρα της χώρας μας με αυτές τις δυνατότητες”.

Πηγή: FB

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος