ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοβουλία GAIA-X: Η ευρωπαϊκή υποδομή ψηφιακών δεδομένων νέας γενιάς

Η Ευρωπαϊκή υποδομή ψηφιακών δεδομένων νέας γενιάς, η Πρωτοβουλία GAIA-X, βρέθηκε στο επίκεντρο του πρώτου πάνελ της σημερινής ημέρας στο Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

Στο συγκεκριμένο πάνελ, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, παρουσιάστηκε το GAIA-X, μια ασφαλής, δικτυακή υποδομή δεδομένων, που θα πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ψηφιακής υπεροχής και θα προωθεί την καινοτομία.

Το GAIA-X είναι ένα έργο, το οποίο ξεκίνησε από την Ευρώπη για την Ευρώπη. Στόχος του είναι να αναπτύξει κοινές προδιαγραφές για μια ευρωπαϊκή υποδομή δεδομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διαφάνεια και η ευρωπαϊκή συνδεσιμότητα είναι για το GAIA-X κεντρικής σημασίας. Μέχρι στιγμής, στο έργο συμμετέχουν ενεργά εκπρόσωποι από επτά ευρωπαϊκές χώρες. Οι εμπνευστές του, ωστόσο, θέλουν να παροτρύνουν κι άλλους ευρωπαίους εταίρους και εκπροσώπους να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν στη διαμόρφωσή του.

Επιπλέον, το GAIA-X βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η Ευρώπη επενδύει σημαντικά σε ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Στην έναρξη του πάνελ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο κ. Ernst Stöckl-Pukall – Head of Unit “Digitalization and Industrie 4.0“, Federal Ministry for Economic Affairs and Energy και ο κ. Στέφανος Τζιρίτης, Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος.

Το όραμα που καθοδηγεί την δημιουργία του GAIA-X παρουσίασαν ο Dr. Thomas King Chief Technology Officer στην DE-CIX, ο κ. Andreas Weiss – Head of Digital Business Models, eco – Association of the German Internet Industry και ο κ. Thomas Niessen – Managing Director, Trusted Cloud e.V.

Την εμπειρία τους στο ζήτημα της ασφαλούς διαχείρισης δεδομένων και σχετικών υποδομών ανέπτυξαν ο κ. Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Helix, ο κ. Φώτης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Kenotom P.C., ο κ. Κωστής Καγγελίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Gnomon Informatics SA και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και ο κ. Thomas Feld, Managing Director της Strategion GmbH.

Το πάνελ συντόνισε ο κ. Ανδρέας Σπυρίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της iTrust.

Το site του Thessaloniki Helexpo Forum είναι το https://www.thessaloniki-helexpo-forum.gr/, από το οποίο προβάλλονται live streaming όλες οι εργασίες.

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος