ΔΙΕΘΝΗ

Πρόβατο με μαλλί 35 κιλών

Ένα άγριο και σχεδόν άρρωστο πρόβατο που βρέθηκε σε ένα δάσος στην Αυστραλία, το οποίο οι διασώστες ονόμασαν Μπααράκ, είχε μαλλί που ζυγίζει πάνω από 35 κιλά – σχεδόν το μισό βάρος ενός ενήλικου καγκουρό – αφού κουρεύτηκε  πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.

VIA REUTERS/EDGAR’S MISSION INC

Το πρόβατο βρέθηκε από έναν πολίτη ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με το Edgar’s Mission Farm Sanctuary κοντά στο Λάνκεφιλντ της Βικτώριας, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης, σύμφωνα με τον Κάιλ Μπεχρέντ, μέλος της οργάνωσης.

VIA REUTERS/EDGAR’S MISSION INC

«Φαινόταν ότι ο Μπααράκ είχε κάποτε ιδιοκτήτη, καθώς υπήρχε ακόμη σημάδι από την ετικέτα στο αυτί, η οποία πρέπει να σκίστηκε από το πολλύ μαλλί γύρω από το πρόσωπό του», είπε ο Μπεχρέντ.

VIA REUTERS/EDGAR’S MISSION INC

«Τα πρόβατα πρέπει να κουρεύονται κάθε χρόνο αλλιώς το μαλλί τους μεγαλώνει διαρκώς, κάτι που συνέβη με τον Μπααράκ», δήλωσε ο Μπεχρέντ. Μετά το κούρεμα, ο Μπεχρέντ είπε ότι το μαλλί του προβάτου ζύγιζε 35,4 κιλά.

VIA REUTERS/EDGAR’S MISSION INC

«Ενώ οι οπλές του ήταν σε εξαιρετική κατάσταση από το τρέξιμο στα βράχια του δάσους, έδειχνε σε άσχημη κατάσταση. Ήταν λιποβαρής, και λόγω του μαλλιού γύρω από το πρόσωπό του δεν μπορούσε να δει».

Ο Μπααράκ θα μείνει τώρα μαζί με άλλα πρόβατα που έχουν διασωθεί στην οργάνωση Edgar, δήλωσε ο Μπεχρέντ.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος