ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ψήφισμα του Δήμου Σουφλίου κατά της μετακίνησης της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας και του κλεισίματος του στρατοπέδου “Δελαγραμμάτικα” Προβατώνα

Έγκυρες πηγές πληροφόρησης, δείχνουν την πρόθεση της Πολιτείας και το σχεδιασμό για τη μετακίνηση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα  και το κλείσιμο του Στρατοπέδου «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ».

Πρόκειται για προοπτική καταστροφική για την περιοχή του Έβρου, καθώς:

-Εν μέσω σοβαρών και επικίνδυνων εξελίξεων σε θέματα εθνικής ασφάλειας και εντός συνθηκών άτακτων προσφυγικών-μεταναστευτικών και λαθρομεταναστευτικών ροών, η αδιανόητη προοπτική διάλυσης του στρατοπέδου, σηματοδοτεί άμεσα και την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας.

-Η ύπαρξη του στρατοπέδου στον Προβατώνα, προσαυξάνει σημαντικά τον αριθμό των διαβιούντων στην πολυπαθή περιοχή, η οποία καταρρέει δημογραφικά ενώ θα έπρεπε να θωρακίζεται με μόνιμους κατοίκους οικογενειακών και επαγγελματικών συμφερόντων, όπως και με μόνιμο προσωπικό ασφαλείας, αστυνομία, στρατό, συνοριοφυλακή.

-Το Στρατόπεδο και το προσωπικό του, είναι βασικός πνεύμονας οικονομικής στήριξης της τοπικής κοινωνίας που αιμορραγεί εδώ και δεκαετίες από την εγκατάλειψη της Πολιτείας.

-Οικογένειες στρατιωτικών και στρατιωτικό προσωπικό συμβιώνουν στο Τυχερό και τους πέριξ οικισμούς αλληλεπιδρώντας και τονώνοντας την οικονομική και κοινωνική ζωή του ακριτικού τόπου.

Οι κάτοικοι και πολίτες της περιοχής ΤΥΧΕΡΟΥ Δήμου Σουφλίου, Νομού Έβρου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

1.           Οποιαδήποτε πρόθεση και ενέργεια προσβάλει την ευρύτερη περιοχή και τους ακρίτες του Νομού Έβρου

2.           Το σχεδιασμό της μετακίνησης της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ και το κλείσιμο του Στρατοπέδου «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» που πλήττει εθνικά και οικονομικά, ανεπανόρθωτα την περιοχή.

3.           Οποιαδήποτε πρόθεση και ενέργεια υποβαθμίζει τη γεωγραφική περιοχή του Έβρου, που πρέπει να στέκεται ισχυρή και να αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό οχυρό και ανάχωμα έναντι οποιασδήποτε εχθρικής ενέργειας.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, μετά από την παραίνεση και τη στήριξη χιλιάδων κατοίκων και πολιτών της περιοχής Τυχερού-Σουφλίου.

  • Τοπική Κοινότητα Τυχερού
  • Τοπικά Συμβούλια Τυχερού, Λύρας, Φυλακτού, Λευκίμης, Προβατώνα (Ταύρη & Θυμαριά)
  • Σύλλογος Επαγγελματιών Τυχερού
  • Πολιτιστικός Σύλλογος ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • Αγροτικός Συν/σμός Τυχερού
  • Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων όλων των Σχολικών Μονάδων Τυχερού
  • Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Τυχερού & Περιχώρων
  • Πολίτες & Κάτοικοι

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος