ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ροδόπη: Αντιδράσεις Δικηγορικού Συλλόγου για απαγόρευση εισόδου συναδέλφου σε δημόσια υπηρεσία, χωρίς όμως να κλείσει ραντεβού

Με αφορμή σημερινό περιστατικό συναδέλφου που δεν του επιτράπηκε η είσοδος σε δημόσια υπηρεσία χωρίς προηγουμένως να έχει κλείσει ραντεβού, σας υπενθυμίζουμε ότι στην εγκύκλιο Αριθμ. Πρωτ.:ΔΙΔΑΔ/Φ.69/143/οικ.2343 του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι:

 

« όσον αφορά στην εξυπηρέτηση δικηγόρων σε δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» (Α’ 208): «Η είσοδος στα Υπουργεία και στα δημόσια καταστήματα επιτρέπεται ελεύθερα στους δικηγόρους με επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό» (σχετική αριθ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.10/27509/11-11-2013 εγκύκλιος, ΑΔΑ: ΒΛ1ΨΧ-8Γ8). Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται στις δημόσιες υπηρεσίες κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, σε κάθε περίπτωση όμως οι Υπηρεσίες κατά τον καθορισμό των ραντεβού θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων. Σε περιπτώσεις δε που δικηγόροι προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας.»

Στο πλαίσιο της παραπάνω εγκυκλίου και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαο Τσαλικίδη τέθηκε το θέμα της εξυπηρέτησης των δικηγόρων και ζητήθηκε η εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παρεμπόδισης του έργου μας με επίκληση τη διασπορά της πανδημίας.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος