ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία – Κορωνοϊός: Οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας τάσσονται υπέρ του κλεισίματος όλων των βαθμίδων

Θολό παραμένει το τοπίο για τα επόμενα βήματα σχετικά με τα σχολεία, με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας που τάσσονται υπέρ του κλεισίματος όλων των βαθμίδων.

Σε αυτό το κλίμα της δύσκολης εξίσωσης, αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων εμφανίστηκε σε συνέντευξή του και ο κ. Εξαδάκτυλος, καθώς μόλις δύο εβδομάδες από το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων, όπως είπε. Επιπρόσθετα, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στην τηλεκπαίδευση.

«Από Δεύτερα κλειστές όλες οι βαθμίδες. Και ανοιχτό το εμπόριο αν μπορέσουμε να το κρατήσουμε λόγω οικονομίας, ειδάλλως αναγκαστικά να περιορίσουμε κι αυτό» πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Σε ερώτηση αν η τήρηση των μέτρων είναι αυτή που θα δώσει λύση στο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι «αν βασιστούμε στην τήρηση των μέτρων, μόνο, ο ιός θα μας ξεπεράσει». «Δεν πρέπει να γίνουμε Πορτογαλία, μπορούμε να το αποφύγουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων άνοιξαν στις 11 Ιανουαρίου, ενώ την 1η Φεβρουαρίου επαναλειτούργησαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες περιοχές».

alfavita.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος