ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία – Τι προβλέπεται για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα χτυπήσει το κουδούνι στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Παιδείας, ενώ γυμνάσια και λύκεια θα ξεκινήσουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης, που αφορούν σε δύο κυρίως ζητήματα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη:

– για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών),

– για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Προβλέπονται, επίσης, επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος