ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Πότε θα μπαίνει απουσία -Πώς θα αντιμετωπιστούν οι αρνητές μάσκας

Ανησυχία προκαλούν οι αρνητές της μάσκας μετά και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας. «Έχουμε δεχθεί επιστολές με απειλές γονέων με ένδικα μέσα για να μην φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα. Ζητάμε νομική θωράκιση για να μην τρέχουμε στα αυτόφωρα» είπε σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Θανάσης Κικινής, μετά και τις συγκεντρώσεις γονέων κατά της μάσκας το Σαββατοκύριακο.

Το στίγμα για το πως θα αντιμετωπιστούν οι αρνητές της μάσκας έδωσε χτες από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η μάσκα σε αυτές τις ηλικίες έχει περισσότερο παιδαγωγικό χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί αν δεν φοράει τη μάσκα του. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6, 7, 8 ετών να φορά συνέχεια τη μάσκα. Και είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η μάσκα σε αυτές τις ηλικίες έχει περισσότερο παιδαγωγικό χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί αν δεν φοράει τη μάσκα του»

Επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας σε τρία στάδια

Ο χειρισμός από πλευράς σχολείου, σε περίπτωση αντίδρασης στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας, θα γίνει σε τρία στάδια: Πειθώ – Συστάσεις – Απουσία.

Με το άνοιγμα των σχολείων, από την πρώτη κιόλας μέρα, εκπαιδευτικοί με τη συνδρομή ειδικών και γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου θα ενημερώσουν αναλυτικά τους μαθητές για την χρήσης της μάσκας, από τις πρακτικές συμβουλές έως τη συμβολή της στην αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού. Με στόχο την πειθώ, οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώσουν τους μαθητές σχετικά με την εκπαιδευτική ρουτίνα που θα ακολουθηθεί στα σχολεία με βάση τις εγκυκλίους που έχουν σταλεί από το υπουργείο Παιδείας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τη μάσκα, τα διαλείμματα και τα υπόλοιπα μέτρα που θα τηρηθούν.

Σε δεύτερη φάση, και στην περίπτωση που ορισμένοι μαθητές επιμένουν να πηγαίνουν στα σχολεία χωρίς μάσκα, θα γίνουν προειδοποιητικές συστάσεις στους ίδιους και στους γονείς τους.

Τέλος, εάν ορισμένοι συνεχίσουν να προσέρχονται χωρίς μάσκες, τότε -όπως έχει δηλώσει και η υπουργός Παιδείας- θα παίρνουν απουσία.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του πρωθυπουργού για το θέμα: «Η γραμμή των ειδικών και αυτή που έχουμε περάσει στις οδηγίες προς τα σχολεία είναι ότι είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας για όλες τις ηλικίες. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα, θα παίρνει απουσία, αλλά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση της μάσκας ιδιαίτερα στις ηλικίες μέχρι και την τρίτη Δημοτικού».

Αρχική σελίδα

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος