ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολιασμός θεμάτων Αρχαίων Ελληνικών, Μαθηματικών, Βιολογίας – Φροντιστήρια εν τάξη

Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σήμερα στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, μαθήματα με συντελεστή βαρύτητας

Δεύτερο μάθημα των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, μάθημα αυξημένης βαρύτητας που δικαιολογημένα προκαλεί άγχος στους εξεταζόμενους. Πρόκειται για μάθημα με δύο σκέλη, αφού αποτελείται από το διδαγμένο και το αδίδακτο κείμενο. Το διδαγμένο κείμενο από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα ήταν μέτριας δυσκολίας που απαιτούσε όμως την πλήρη κατανόηση των ζητουμένων με ιδιαίτερη έμφαση στο ερώτημα του παράλληλου κειμένου. Στο αδίδακτο κείμενο, το απόσπασμα από την Απολογία Σωκράτους του Ξενοφώντα ήταν αρκετά κατανοητό, για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Τα ερωτήματα στην γραμματική άσκηση απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή, ενώ οι συντακτικές παρατηρήσεις ήταν σαφείς.

Σχολιασμός των θεμάτων:

Απαντήσεις θεμάτων:

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2021/

Τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας Ομάδας Προσανατολισμού των Ημερησίων Γενικών Λυκείων παρουσιάζουν διαβαθμισμένη δυσκολία. Καλύπτουν ευρύ φάσμα της συνολικής εξεταστέας ύλης. Τα ερωτήματα είναι σαφή και μπορούν να απαντηθούν από καλά προετοιμασμένους μαθητές με κριτική και αναλυτική σκέψη. Χρειαζόταν ψυχραιμία από τους μαθητές αφού υπάρχουν ζητήματα που απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή και λεπτομέρεια όπως τα υποερωτήματα Γ5 και Δ4.

Σχολιασμός των θεμάτων:

Απαντήσεις θεμάτων:

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2021/

Τα θέματα των Μαθηματικών ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, που απαιτούσαν ιδιαίτερη συγκέντρωση και προσοχή συγκριτικά με τα περσινά θέματα. Ασκήσεις πιο απαιτητικές από πλευράς χρόνου, με έμφαση στη μαθηματική σκέψη αλλά με σαφή διατύπωση, ενώ κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Ωστόσο, για την επίλυση των δύο τελευταίων θεμάτων Γ και Δ χρειαζόταν ορθός συνδυασμός γνώσεων και από την Β λυκείου, επιβεβαιώνοντας ότι η αποτελεσματική προετοιμασία των μαθητών δεν περιορίζεται μόνο στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

Σχολιασμός των θεμάτων:

Απαντήσεις θεμάτων:

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2021/

https://www.enikos.gr/society/782742/scholiasmos-thematon-archaion-ellinikon-mathimatikon-viologias-fr

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος