ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δήλωση Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την προκήρυξη των εκλογών

700 λέξεις και τόσα ψέματα! Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά την επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη των εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου είναι γεμάτη κυνικά ψέματα: Μειώσαμε τους φόρους, όταν το 2022 μαζεύτηκαν 55 δισ. φόροι, στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους από τους εργαζόμενους και τον λαό, μέσω ΦΠΑ, ειδικών φόρων στα καύσιμα κλπ. Μειώσαμε το χρέος, ενώ μόνο το 2022 αυξήθηκε ακόμα 3 δισ. φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη. Ανεβάσαμε τον βασικό μισθό, ο οποίος στην πράξη μειώθηκε λόγω πληθωρισμού και τρελών ανατιμήσεων στα βασικά είδη διαβίωσης.

Ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει πιο έμπειρος(!) και ζητάει επανεκλογή για να ολοκληρώσει το άθλιο έργο του. Δεν διστάζει να κλείσει το μάτι προκλητικά στην ακροδεξιά λέγοντας πως πρέπει να «θωρακιστούν» τα σύνορα «από το μεταναστευτικό αλλά και από κάθε άλλον κίνδυνο»! Ταυτόχρονα, έθεσε και τους στόχους του ελληνικού κεφαλαίου για να εδραιωθεί η Ελλάδα «ως γεωστρατηγική και ενεργειακή δύναμη» μέσα από τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Για να ανέβει η αστική τάξη «επενδυτική βαθμίδα» πρέπει να επιβληθεί «πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας».

Η πολιτική σταθερότητα που ζητάει ο πρόεδρος της ΝΔ και στην οποία ομνύουν επίσης, με άλλο τρόπο, ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Ανδρουλάκης σημαίνει σταθεροποίηση και παραπέρα κλιμάκωση της άγριας αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής που βιώνουν εργαζόμενοι και νεολαία.

Είναι όλοι τους βαθιά γελασμένοι, γιατί πια είναι και ο λαός και η νέα γενιά πολύ πιο έμπειροι. Όπως έδειξαν και με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις τους μετά το έγκλημα στα Τέμπη μπορούν με τους αγώνες τους να τους ανατρέψουν και με την ψήφο τους να ενισχύσουν την αντισυστημική, την αντικαπιταλιστική Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα πρωτοστατήσει στις μάχες της επόμενης μέρας!

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος