ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε εξέλιξη η υπογραφή συμβάσεων με τις καθαρίστριες

Σε ότι αφορά τις εργασίες καθαριότητας στα σχολεία, είναι σε εξέλιξη η υπογραφή συμβάσεων με τις καθαρίστριες, οι οποίες διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης, για το βαρύ αντικείμενο καθώς αυξάνονται οι αίθουσες και για τις λίγες ώρες εργασίας, σε ότι αφορά τις τρίωρης απασχόλησης.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η καθαρίστρια τρίωρης απασχόλησης, Ευγενία Αρουτσίδου, δεν προλαβαίνουν σε τρεις ώρες να καθαρίσουν τις σχολικές αίθουσες (συν τα γραφεία των εκπαιδευτικών, διαδρόμους, τουαλέτες) οι οποίες έχουν αυξηθεί, χωρίς να αυξηθεί το προσωπικό.

Για το λόγο αυτό οι καθαρίστριες της πλήρους απασχόλησης έκαναν πορεία διαμαρτυρίας από την Δ/νση Εκπαίδευσης, έως το Δημαρχείο Κομοτηνής, εκδηλώνοντας την συμπαράστασή τους προς τις συναδέλφισσές τους, αλλά προβάλλοντας και το αίτημα της μη υπογραφής ακόμα της σύμβασης με το Δήμο.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν και οι Εκπαιδευτικοί της Ροδόπης, από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας 15 μαθητές ανά τμήμα, μόνιμους διορισμούς, κάλυψη των 70 κενών με αναπληρωτές που υπάρχουν στην Ροδόπη και υπογραφή σύμβασης για τις καθαρίστριες, για καθαρά σχολεία.

Το παρών του στην πορεία έδωσε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, ενώ τις Καθαρίστριες υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, Στράτος Τσακιρίδης.

Ο Δήμος Κομοτηναίων αναμένει άλλες τρεις παραλαβές σε μάσκες οι οποίες θα γίνουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός Εκπαιδευτικών και μαθητών στη Ροδόπη είναι 9.800 άτομα, σε 194 Σχολεία της Α-Θμιας και 28 της Δευτεροβάθμιας.

 

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος