ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Σε μονάδες της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, συνέχισε χθες, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, δεύτερη ημέρα της παραμονής του στη Θράκη, τις επισκέψεις του σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη.

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς, με την ευκαιρία της εορτής των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο ομώνυμο Παρεκκλήσι στην έδρα της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμωνα. Παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Διοικητές Δ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ξάνθης Πύραρχος Ιωάννης Αραμπατζής.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Στρατόπεδο «Έφεδρου Λοχαγού (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μουζιόπουλου» και το Επιτηρητικό Φυλάκιο «Νυμφαίας», στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, καθώς και τα Στρατόπεδα «Έφεδρου Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Γεωργίου Πατσούκα» και «Υπολοχαγού (ΠΖ) Θεόδωρου Κανδηλάπτη», στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ), στο Στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», το οποίο, μέσα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και άκρως ρεαλιστικά εκπαιδευτικά βοηθήματα, παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε θέματα χειρισμού και τακτικής στα πληρώματα αρμάτων των Τεθωρακισμένων Μονάδων μας.

Κατά τις επισκέψεις, ο κ. Χαρδαλιάς, ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις των Μονάδων και του 216 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) για την αποστολή, το έργο τους και τις δραστηριότητες τους, καθώς επίσης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους. Παράλληλα, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, με το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό, τους νοσηλευόμενους στο 216 ΚΙΧΝΕ, καθώς και με τους συνοδούς τους.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο των χθεσινών επισκέψεων του, πραγματοποίησε κοινές συναντήσεις με τις τοπικές Θρησκευτικές, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές και Φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Έβρου. Συγκεκριμένα συναντήθηκε:

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος