ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

«Σκηνικό Μελισσοκομείου» στήνουν πάλι οι Τούρκοι στον Έβρο; – Καταγγελίες για παρουσία σε ελληνική περιοχή του Αμορίου!

Ένα χρόνο περίπου μετά τις περσινές προκλήσεις και την ένταση που δημιούργησαν οι Τούρκοι στην περιοχή Μελισσοκομείο Φερών, επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο στην περιοχή του χωριού Αμόριο Σουφλίου τις τελευταίες δυο ημέρες σύμφωνα με καταγγελίες τοπικών μέσων και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο προκλητικός υφυπουργός Εξωτερικών τους Γιαβούζ Σελίμ Κιράν περιοδεύει στην Θράκη.

Η κατασκευή του φράχτη και το “σφράγισμα των συνόρων” που αναφέρει η κυβέρνηση δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα καλύψει κάθε επίμαχο σημείο της μεθορίου αλλά αυτό που οι Τούρκοι δεν αφήνουν είναι η επιμονή τους να δημιουργούν όπου και όποτε μπορούν ζητήματα την ίδια στιγμή που κάποιοι “σύμβουλοι” ζητούν συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης.

Έτσι σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news.gr, “οι Τούρκοι πριν δυο ημέρες ξεκίνησαν σε μια έκταση 200 στρεμμάτων που είναι ελληνική και βρίσκεται στην περιοχή “Νησίδα” Αμορίου αλλά από την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, με μια μπουλντόζα να κόβουν δέντρα και να καθαρίζουν την πολύ πυκνή βλάστηση.

Πρόκειται για μια έκταση που εδώ και πάνω από 20 χρόνια δεν καλλιεργείται, αφού βρίσκεται από την άλλη όχθη του ποταμού Έβρου, στην τουρκική πλευρά. Ήταν όμως περιφραγμένη και όπως αντιλήφθηκαν οι ντόπιοι οι οποίοι κινούνται στην περιοχή αυτή, οι Τούρκοι έκαναν εργασίες. Όλα αυτά λίγα μέτρα από τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, μεταξύ των χωριών Αμόριο και Ψαθάδες, λίγο πριν το Διδυμότειχο.

Τουρκική έκταση 400 στρ. στην ελληνική πλευρά

Όπως επισημαίνει η εβρίτικη ιστοσελίδα: “Λίγο πιο κάτω και στο ύψος του χωριού Αμόριο, υπάρχει διπλάσια έκταση περίπου 400 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στην Τουρκία αλλά βρίσκεται στην ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου. Μάλιστα ούτε σε αυτή εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από 20 σίγουρα, έρχονται για να την καλλιεργήσουν οι Τούρκοι. Είναι το σημείο όπως φαίνεται στον χάρτη, μεταξύ των δύο αναχωμάτων που υπάρχουν στην περιοχή σε σχήμα… αυγού και του ποταμού Έβρου.

Αυτές οι δυο εκτάσεις δημιουργήθηκαν επί Χούντας, όταν η ελληνική πλευρά αντέδρασε σε παρεμβάσεις που έκαναν οι Τούρκοι αλλάζοντας την ροή του ποταμού Έβρου στην περιοχή και με έργα που έγιναν και από τότε αποκαλείται η περιοχή “Φράγμα”, είχε ως αποτέλεσμα να “αποκλειστούν” τα 400 στρέμματα τουρκική εδάφους στην ελληνική πλευρά. Μάλιστα οι Τούρκοι την έχουν οριοθετήσει με μικρές πυραμίδες κόκκινου χρώματος και οι αγρότες της περιοχής δεν μπαίνουν σε αυτήν, αν και δίπλα υπάρχουν εκτάσεις γύρω στα 1.000 στρέμματα που είναι ελληνικές και τις καλλιεργούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Για την έντονη και προκλητική δραστηριότητα των Τούρκων, επαναλαμβάνουμε έναν περίπου χρόνο (αρχές Μαίου 2020) μετά από το παρόμοιο σκηνικό που είχε στηθεί στην περιοχή Μελισσοκομείου Φερών, όταν αμφισβήτησαν την ελληνικότητα έκτασης που βρισκόταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, αλλά και την στιγμή που ο προκλητικός υφυπουργός Εξωτερικών τους περιοδεύει στην περιοχή, ενημερώθηκαν από τους ντόπιους τόσο η αστυνομία όσο και οι ένοπλες δυνάμεις.”

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος