Αστυνομικά

SOS για τις ηλεκτρονικές απάτες – Πώς μπορούν να σε εξαπατήσουν μέσω ψεύτικων email και SMS

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές για τις ηλεκτρονικές απάτες που είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και για τους επιτήδειους που επιχειρούν να αποσπάσουν με κάθε δυνατό τρόπο χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.

Ο δημοσιογράφος Τεχνολογίας, Νίκος Βασιλάκος, μίλησε το πρωί της Τρίτης 27/2 στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ηλεκτρονικές απάτες και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να προστατευτούν οι πολίτες.

Πολλές φορές επιτήδειοι ακόμα και τηλεφωνικώς ζητούν τα στοιχεία των τραπεζικών μας λογαριασμών, προσποιούμενοι ότι θα μας πιστώσουν… υπόλοιπα από market pass ή άλλες κρατικές παροχές.

Όπως τόνισε ο Νίκος Βασιλάκος, η δράση των απατεώνων είναι στοχευμένη και μελετημένη θα έλεγε κάνεις, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά να «παίζουν» με την ψυχολογία των υποψήφιων θυμάτων τους.

Ειδικότερα οι απατεώνες μέσω ψεύτικων email και SMS προσπαθούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας ονόματα: Οργανισμών, Τραπεζών, Εταιρειών διανομής, Συνδρομητικών καναλιών και Υπηρεσιών (π.χ gov.gr)

Παράλληλα ζητούν από τα υποψήφια θύματα να «κλικάρουν» σε κάποιο link δήθεν για επιβεβαίωση στοιχείων και στοχεύουν στην απόσπαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (κωδικούς από e banking ή pin καρτών).

Πώς θα προστατευτούμε από τις ηλεκτρονικές απάτες
Δεν ανοίγουμε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος.
Δεν επιλέγουμε ποτέ τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link).
Διαγράφουμε αμέσως το μήνυμα.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος