ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταύρος Κελέτσης : «Ο Έβρος δεν μπορεί να σηκώσει επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου για εθνικούς λόγους» (Βίντεο)

Με παρέμβασή του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης που συνεδρίασε ειδικά για την ενημέρωση των μελών της από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότη Μηταράκη σχετικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, έκανε ξεκάθαρο ότι ο Έβρος για εθνικούς λόγους ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες των τουρκικών προκλήσεων, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

«Ασφαλώς είμαστε υπέρ της βελτίωσης των υποδομών και των συνθηκών ανθρώπινης διαβίωσης στο Κέντρο, δεν μπορούμε όμως να συζητάμε για επέκταση της δομής και μάλιστα για τα νούμερα που ακούστηκαν» τόνισε ο βουλευτής, ενώ υπογράμμισε πως είναι πάγια θέση της κυβέρνησης και των φορέων του νομού μας  πως στον Έβρο για Εθνικούς λόγους δεν μπορεί να δημιουργηθεί δομή με πολυάριθμους φιλοξενούμενους. «Όσο για τους 102 ασυνόδευτους ανήλικους που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες εκεί, αυτοί πρέπει να απομακρυνθούν από το κέντρο και να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες»σημείωσε.

Επιπλέοντόνισε «την ανάγκη πρόσληψης περισσότερου προσωπικού και μονιμοποίησης ή παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων ΣΟΧ2».

Ο υπουργός στην ομιλία του, αφού ξεκαθάρισε  ότι η πολιτική της Κυβέρνησης είναι η συνέχιση της αποσυμφόρησης των νησιών με μείωση και όχι αύξηση των δομών, απαντώντας στο βουλευτή δήλωσε πως το ΚΥΤ Φυλακίου θα ενισχυθεί με άμεσες και μόνιμες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα προκηρύξουμε άμεσα 30 θέσεις μονίμων υπαλλήλων και 6 συμβασιούχων στο ΚΥΤ Φυλακίου».

Τέλος κατέστησε σαφές πως τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά, που αποτελούν τα σημεία εισόδου μεταναστών και προσφύγων στη χώρα δεν θα υπάρξει μόνιμη παραμονή αιτούντων άσυλο. «Τα σημεία εισόδου είναι για λίγες ημέρες ή για λίγους μήνες, μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή. Σε κανένα τέτοιο σημείο δε θα υπάρχει μόνιμη παραμονή, για εθνικούς λόγους».

πηγή: evros24.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος