ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κομοτηνή κλιμάκιο με επικεφαλής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πάνο Ρήγα

Την Παρασκευή 26-1-2024 κλιμάκιο με επικεφαλής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πάνο Ρήγα, πραγματοποίησε τρεις προγραμματισμένες επισκέψεις στην Κομοτηνή:
1 Στο Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γκαράνη, όπου και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
​Α) Οι καθυστερήσεις των πληρωμών για τις νέες δομές (απορρόφηση ΔΚΕΠΑΚ από τους δήμους)
Β) Η μεταβίβαση των χρηματοδοτήσεων από τους δήμους σε ιδιώτες εργολάβους, γεγονός που συνεπάγεται υψηλότερο κόστος για την πολιτεία.
​Γ) Η Υποστελέχωση του διοικητικού προσωπικού και των τεχνικών υπηρεσιών, όπου στην Κομοτηνή η κάλυψη κυμαίνεται σε ποσοστό κάτω του 50%.
2 Στο Σωματείο των εργαζομένων των δήμων Ροδόπης, όπου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Δ. Μάγγας και άλλοι εκπρόσωποι.
Κι εδώ εστιάσαμε στις ελλείψεις σε προσωπικό, στις αναθέσεις σε ιδιώτες, στην τιμωρητική αξιολόγηση, στο χαμένο μισθολογικό κλιμάκιο και στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Εκφράστηκε η αναγκαιότητα για δυνατό δημόσιο τομέα, συγκριτικά με τις ελλιπείς υπηρεσίες που προσφέρουν οι ιδιώτες εργολάβοι.
https://maronnews.gr/
3 Στον αντιπεριφερειάρχη της Α.Μ.Θ. κ. Ταπατζά
Συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα του νομού μας, όπως το ότι είμαστε ο φτωχότερος νομός της Ευρώπης με τη μικρότερη ανάπτυξη, η έλλειψη του επιχειρείν, η υπογεννητικότητα κι αποβιομηχανοποίηση. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφορικά με την προσδοκώμενη ανάπτυξη, εστίασε στους τρεις βασικούς άξονες της Ροδόπης που είναι η γεωργία – κτηνοτροφία, το ερευνητικό μέρος του πανεπιστημίου κι ο τουρισμός.
Το μεσημέρι ο σ. Πάνος Ρήγας έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου και ανέπτυξε θέσεις του κόμματος στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.
ΦΩΤΟ : https://maronnews.gr/
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ροδόπης στην αίθουσα του ξενοδοχείου ‘Ορφέας’, με το σ. Πάνο Ρήγα να εισηγείται βασικές θέσεις του κόμματος, όπως:
Το κάλεσμα του κόμματος προς όλους όσοι ενστερνίζονται τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και του Δημοκρατικού χώρου, χωρίς επικλήσεις ιδεολογικής καθαρότητας και προσωπικών επιδιώξεων.
Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπου έχει καταντήσει ένα σύστημα προσωπικού καπιταλισμού από τον κ. Μητσοτάκη.
Τα οικονομικά πακέτα της Ε.Ε. που προορίζονταν για την παραγωγική ανασυγκρότηση και χάθηκαν στην πορεία.
Η εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα, η αποβιομηχανοποίηση της χώρας, η απαξίωση του κοινωνικού κράτους (Υγεία – Παιδεία).
Εκφράστηκε η στήριξη του κόμματος σε μια διευρυμένη Ευρώπη, με ενιαία οικονομική πολιτική και κοινό προϋπολογισμό, η μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η απρόσκοπτη εισαγωγή των περισσότερων μαθητών στα ΑΕΙ, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους κλπ
Ελπίζουμε ότι η αυτοκριτική σε συνδυασμό με την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς και με την ανανέωση του πολιτικού μας προσωπικού, θα οδηγήσει τη χώρα μας στο να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κράτος με επένδυση στους κοινωνικούς θεσμούς με προστασία της εργασίας.
Αργότερα το βράδυ, κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον Π. Ρήγα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κι υπεύθυνο για το κόμμα στο νομό μας σ. Δ. Καρβούνη, επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών, όπου και συνομίλησαν για τα προβλήματα του κλάδου τους που τους οδήγησαν σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Στις αγροτικές κινητοποιήσεις της περιοχής μας συμμετείχε το μεσημέρι εκφωνώντας λόγο το μέλος της Κ.Ε. Δ. Χαρίτου, συνοδευόμενος από μέλη της Ν.Ε., ως εκδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος