ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Στην Ξάνθη το μεγαλύτερο υδροπονικό θερμοκήπιο της ΝΑ Ευρώπης (video)

Στην περιοχή της Ξάνθης βρίσκεται το μεγαλύτερο υδροπονικό θερμοκήπιο της Ευρώπης, με συνολική έκταση 195 στρεμμάτων. Αυτό το πρότυπο θερμοκήπιο, που βρίσκεται στην περιοχή του Ερασμίου, αποτελεί όχι μόνο έναν πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή, αλλά και ένα παράδειγμα αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Βιώσιμη γεωργία με υδροπονική καλλιέργεια

Στο υδροπονικό θερμοκήπιο της Ξάνθης καλλιεργούνται αγγούρια, ντομάτες και μελιτζάνες διάφορων ποικιλιών. Η καλλιέργεια γίνεται με χρήση υδροπονικής τεχνολογίας, όπου οι φυτά καλλιεργούνται σε υπόστρωμα από λάσπη, που παρέχει την απαραίτητη υγρασία και θρεπτικά συστατικά. Η υδροπονική καλλιέργεια επιτρέπει την αποδοτική χρήση των πόρων, όπως το νερό, και μειώνει την ανάγκη για χρήση χημικών λιπασμάτων.

Προώθηση των προϊόντων στην αγορά

Τα αγγούρια, οι ντομάτες και οι μελιτζάνες που καλλιεργούνται στο υδροπονικό θερμοκήπιο της Ξάνθης εξάγονται τόσο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες. Η ποικιλία των προϊόντων και η ποιότητά τους κερδίζουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ενώ η υδροπονική καλλιέργεια εξασφαλίζει τη σταθερή παραγωγή όλο το χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: xanthinea.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος