ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλευρό γυναικών, παιδιών και οικογενειών στέκεται ο Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ».

Δρομολογεί την υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στη στήριξή τους.

Ειδικότερα:

  • συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη γυναικών (ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας και δικαιωμάτων, ψυχολογική υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών και παραπομπή σε υπηρεσίες και δομές)
  • παροχή υπηρεσιών ενδυνάμωσης, κοινωνικοποίησης και απόκτησης λοιπών δεξιοτήτων για γυναίκες (δημιουργικά εργαστήρια και σεμινάρια παραδοσιακών κατασκευών κοκ.)
  • συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών (ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας και δικαιωμάτων, ψυχολογική υποστήριξη κακοποιημένων παιδιών (βία- ενδοσχολικός εκφοβισμός)
  • Συμβουλευτική σε θέματα υγιεινής διατροφής και παιδικής παχυσαρκίας.
  • Ακόμη, προβλέπεται η υλοποίηση δράσεων για Λογιστική συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα οικογενειακού προϋπολογισμού/Νομική συνδρομή σε ζητήματα χρεών, οφειλών (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) και Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Όπως επίσης και μαθήματα μουσικής, χορού, βιωματικά εργαστήρια θεάτρου για παιδιά.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή και να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο και την υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων στον Σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ρόδοπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» (Τέρμα Λεωφόρου Δημοκρατίας, 2531090084). Οι δράσεις θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται από 12/07/2021.

perpato1 diakirixi

perpato2 diakirixi

 

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος είναι δικαιούχος της πράξης “«ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019»- ΚΣ Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ” του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ». Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ. Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος