ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η ΔΕΥΑΚομοτηνής με δικές της προτάσεις

Σειρά προτάσεων με έργα ετοιμάζει η ΔΕΥΑΚ να κατεβάσει στο πρόγραμμα, «Αντώνης Τρίτσης», όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νότης Χαραλαμπίδης.

Συγκεκριμένα, δύο έργα ύδρευσης στον οικισμό της Μεσσούνης και Ηφαίστου, τα οποία έχουν υποβληθεί και αναμένεται η έγκρισή τους από την Περιφέρεια.

Επίσης έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” η αποχέτευση Ηφαίστου, Υφαντών, η σύνδεση του αγωγού με το Πανεπιστήμιο, που θα δέχεται τα λύματα και μετά η σύνδεση όλων αυτών με τον Βιολογικό καθαρισμό της Κομοτηνής.
Τις επόμενες μέρες θα υποβληθούν τα έργα ύδρευσης της Πανδρόσου, Καρυδιάς, Στυλαρίου και Γρατινής.

Υπάρχει και μία μελέτη που έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Αντώνης Τρίτσης, η οποία στοχεύει στην λειτουργία ενός δικτύου αγωγών, το οποίο θα μπορεί να κατεβάζει νερό από το Υδραγωγείο και από το Φράγμα των Συμβόλων, όταν με το καλό γίνει.

Αυτό το μεγάλης σημαντικότητας έργο που θα εξασφαλίσει ποιοτικό νερό το σύστημα ύδρευσης της Κομοτηνής, χωρίς να χρειάζεται να προβεί σε νέες γεωτρήσεις για την εξασφάλιση νερού. Οι γεωτρήσεις όμως σιγά σιγά τραβούν το θαλασσινό νερό, αυξάνοντας την ένταση του φαινομένου της υφαλμύρινσης, που ήδη είναι έντονο στη Ροδόπη.

deyak3 komo xaralabidis

«Το φράγμα των Συμβόλων παρουσιάζει καθυστέρηση, καθώς είναι πολλά τα γραφειοκρατικά εμπόδια από της Δημόσιες Υπηρεσίες.
Υπάρχει θέμα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Σας λέω πως για το συγκεκριμένο έργο θα χρειασθεί 18 θετικές γνωμοδοτήσεις για να πάρει την τελική αδειοδότηση το έργο και να προχωρήσουμε στην ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα.
Επίσης μια άλλη πρόταση είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα, ‘Αντώνης Τρίτσης’, για την αντικατάσταση του Ηλεκτρολογικού και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, που θα στοχεύσει στην καλή λειτουργία των μηχανημάτων και εξοικονόμηση ρεύματος, στο ποσοστό 15-20%.

Βέβαια, υπάρχει πλαφόν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, θα δούμε πόσα από αυτά τα έργα θα ενταχθούν
Σε ότι αφορά τον Βιολογικό Φαναρίου προχωράει με γοργούς ρυθμούς», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χαραλαμπίδης.

 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος